Tove Lie, redaktør i Khrono og årets fagpresseredaktør. Foto: Eva Tønnessen

Pris til Khrono-redaktør for mot, åpenhet og #metoo-dekning

Ny pris. Khrono-redaktør, Tove Lie, fikk pris for arbeidet for økt åpenhet i UH-sektoren, for sitt nyskapende arbeid for å bygge opp en fri og uavhengig stemme i sektoren og for sitt mot til å sette seksuell trakassering på dagsorden – lenge før #metoo

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld var ansatte og ledere i landets over 250 fagpressepublikasjoner samlet til utdeling av årets fagpressepriser. Khrono tok hjem to priser: en hederlig omtale i fotoprisen til fotojournalist Skjalg Bøhmer Vold, mens redaktør Tove Lie ble utnevt til Årets fagpresseredaktør 2018.

Tidligere i vår ble Tove Lie kåret til Årets nyskapende redaktør av Oslo redaktørforening. Khrono ble deretter nominert til årets nisjenettsted av Mediebedriftenes landsforbund (MBL), sammen med faktisk.no og medier24, der sistnevnte stakk av med prisen.

Medier 24 som selv vant markedsprisen under kveldens utdeling, intervjuet Tove Lie rett etter at en rørt redaktør hadde tatt imot prisen. Intervjuet ser du her:

Begrunnelsen til juryen

Årets fagpresse-redaktør får prisen for det kontinuerlige arbeidet for økt åpenhet i universitets- og høgskole-sektoren, for sitt nyskapende arbeid for å bygge opp en fri og uavhengig stemme i denne viktige sektoren og for sitt mot til å sette seksuell trakassering på dagsorden – lenge før #metoo.

Fra juryens begrunnelse

Juryen sier:

«En god redaktør må stå beinhardt på prinsippet om åpenhet og ha et stort faglig engasjement. Et høyt tempo er også bra, men evnen til etterrettelighet og etisk tenkning er enda viktigere. Årets fagpresseredaktør besitter alle disse egenskapene og er i tillegg over gjennomsnittet modig. Og mot er også en dyd for en god redaktør – ikke minst for fagpresseredaktører. Årets fagpresseredaktør har vist stort mot i den redaksjonelle satsingen til sitt medium det siste året – vært en foregangsperson når det gjelder et viktig tema – kanskje årets viktigste. Årets fagpresseredaktør har over flere år bygget opp sin redaksjon til å bli ledende innenfor sitt felt.

Vedkommende har en enorm arbeidskapasitet og entusiasme for den gode og seriøse journalistikken.Årets fagpresseredaktør har – ifølge sine kolleger – et eksepsjonelt smittende engasjement. Hun sørger for at journalistene aldri har en kjedelig dag på jobben.

Årets fagpresseredaktør får prisen for det kontinuerlige arbeidet for økt åpenhet i universitets- og høgskolesektoren, for sitt nyskapende arbeid for å bygge opp en fri og uavhengig stemme i denne viktige sektoren og for sitt mot til å sette seksuell trakassering på dagsorden – lenge før #metoo.»

Jurymedlem Reidun Kjelling Nybø, assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening, delte ut prisen for Årets fagpresseredaktør.

Fotopris til Khronos fotojournalist Skjalg Bøhmer Vold. Foto: Eva Tønnessen

Bilder fra Kunsthøgskolen

Skjalg Bøhmer Vold, frilansfotograf for Khrono, fikk hederlig omtale for sine bilder av de studentene på Kunshtøgskolen i Oslo som fikk opptak til Nasjonalballetten Ung. Reportasjen ble skrevet av Hege Larsen.

Se også: Her er bildene og reportasjen

Her er deler av Khrono-redaksjonen, med frilansere og studentredaksjon som var tilstede da bildet ble tatt: Bak f.v: Øystein Fimland, David Engmo, Jonas Sundquist, Jan Storø, Hege LArsen, Brage Lie Jor og Eva Tønnessen. Foran f.v: Tove Lie, Fanny Bu og Camilla Ousdal. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Forsvarets forum vant hovedpris

Årets hovedpris, Fagpresseprisen 2018, gikk til Forsvarets forum.

Årets Gravepris gikk til Kommunal Rapport.

Se også: Her finner du alle vinnerne

Khrono har også tidligere motatt flere priser, blant annet to skandinaviske designpriser i 2014. Les også:

Fakta

Fagpresseprisene

Tove Lie ble årets fagpresseredaktør.

Forsvarets forum fikk årets Fagpressepris.

Kommunal Rapport fikk årets Gravepris.

Fotograf Skjalg Bøhmer Vold fikk hederlig omtale for bilder tatt for Khrono fra Kunsthøgskolen.

Se de andre prisvinnerne her.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS