korona

Åtte nye smittetilfeller ved Musikkteaterhøyskolen

Totalt er det nå registrert 53 smittede ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

Et stort antall studenter ved Musikkteaterhøyskolen er smittet av koronaviruset etter to forestillinger som ble avholdt for to uker siden.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtlige 53 smittetilfeller ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo kan spores tilbake til forestillinger ved skolen som ble gjennomført i forbindelse med undervisning.

Det skriver Dagbladet.

Utbruddet ble kjent i forrige uke da 34 studenter som hadde jobbet med en forestilling testet positivt for korona, ifølge NRK. I henhold til myndighetenes retningslinjer kan forestillinger innen kunststudier fravike fra én-metersregelen.

Kommunikasjonsrådgiver ved Høyskolen Kristiania, Anette Johnsrud Larsåsen, sier til Dagbladet at det totalt var 96 personer tilstede under to forestillinger. Ifølge rådgiveren ble gjeldende bestemmelser i koronaforskriften overholdt.

— Vi vurderte at undervisningen var innenfor disse rammene. Det er veldig leit at flere har blitt smittet. Vi jobber tett med de lokale smittevernkontorene, og bidrar selvfølgelig med kartleggingsarbeidet. Vi har oversikt over alle elever som er påvirket av smittesituasjonen, og alle får oppfølging. I tillegg gjennomgår vi rutiner for videre undervisning av denne typen, sier Larsåsen til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS