Ett år i Norce: — Fikk sjokk da jeg skjønte hva de økonomiske vilkårene er 26. september 2024 - 07:04
Krasse reaksjoner på at kun fire fagmiljø må ta støyten når ansatte skal sies opp 27. september 2024 - 13:00
Norske forskere publiserte mer under pandemien: — For noen forskere var det positivt Mange spådde at forskningen ville få seg en knekk under pandemien. Men færre møter og reiser kan ha gitt bedre tid til å forske.
Store utfordringer for stipendiater og postdoktorer — Det er bekymringsfullt at et betydelig antall respondenter fremdeles ikke vet om de ble tilbudt forlengelse, sier SiN-leder Nicolas Gibney.
Undervisere ble deprimerte og tappet for energi Fire forskere ved Høgskolen i Innlandet har sett nærmere på hvordan digital undervisning under pandemien påvirket undervisere.
Kinesiske universiteter sender studenter hjem Flere kinesiske universiteter har gitt studenter beskjed om at de kan reise hjem, og at undervisning og avsluttende eksamener skal gjennomføres digitalt.
Amerikanske studenter sliter med å henge med etter pandemien — Utfordringene knytter seg til forberedelser, tidsbruk, generelle studieferdigheter og fullføring av oppgaver, oppsummerer professor.
Studentene svikter ikke Universitetssenteret på Svalbard Direktør Jøran Moen forteller at etterspørselen har økt gjennom hele pandemien. I år er det bare ti færre studentårverk enn i 2019.
Starter Norges første master i pandemi Fra høsten 2023 kan du ta en master i epidemiologi ved Universitetet i Oslo. Det blir Norges første.
200.000 nordmenn svarte på koronastudie. Har ikke råd til å analysere svarene Under hele pandemien har de gitt informasjon til myndighetene. Nå har ikke forskerne penger til å jobbe med det videre.
Krisene står i kø. Forskningsmidlene må prioritere de prekære behovene. Nyttårsaften 2019 trodde vi at dette tiåret skulle vi samle kreftene om klima, naturmangfold og bærekraft og nå FNs bærekraftsmål 2030. Slik blir det ikke.
Studentlederen slår neven i bordet: — Vi er forbannet Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Tuva Todnem Lund, sparer ikke på kruttet og ber politikerne om å våkne etter rapport fra koronakommisjonen.
Pandemien rammet studentene hardt, mener koronakommisjonen — Vi overskuer ikke fullt ut konsekvensene av dette, men vi ser noen urovekkende tendenser, sa kommisjonsleder Egil Matsen under dagens pressekonferanse.
Nå reiser norske studenter ut i verden igjen Ansa-president Sine Schei (22) forteller om sterk økning i aktivitetsnivået blant norske utenlandsstudenter.
Kvinner kom dårligst ut av hjemmekontor-ordningen, viser studie De tilsynelatende familievennlige arbeidsordningene under pandemien, som antas å ha vært en fordel for kvinner, kan ha hatt motsatt effekt.
Regjeringen fjernet nesten alle koronatiltakene Vi kan si farvel til både meteren og munnbind. Lørdag fjernet regjeringen omtrent det som var igjen av koronatiltak.
Kjerkol: — Det gjør vondt å lese. Det krever at regjeringen stiller opp. Og det gjør vi Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har lest om lege Elin Andersen, som mistet sønnen i fjor. Det er viktig for meg å si at det er hjelp å få, formidler statsråden til Khrono.
Sammenlignet koronapass med jødeforfølgelsene — forelesere måtte gå To forelesere neket å undervise og mente vi ville få en ny Nürnbergprosess etter pandemien.
Doble signaler om hvilke regler som gjelder på campus Er det bare i undervisningssituasjonen meteren er opphevet på campus? Regjeringen og statsråd Ola Borten Moe gir ulik beskjed. Rektorer er forvirret.
Medisinutdanningen i Oslo snur. Mer fysisk undervisning Ledelsen ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo snur og har bestemt seg for å åpne for mer fysisk undervisning for de ferskeste studentene neste uke.
— Krevende å bli god lege med nesten bare digital undervisning Medisinstudenter ved Universitetet i Oslo mener det er viktig at den fysiske undervisningen kommer i gang så fort som mulig.
Gir universiteter og høgskoler unntak fra enmetersregelen Regjeringen gir universiteter og høgskoler fritak fra enmetersregelen i undervisningssituasjoner. I tillegg fjernes påbud om hjemmekontor.
Mange går for 100 prosent fysisk undervisning Når Norge igjen skal gjenåpnes vil mange bli smittet, og det er forventet høyt sykefravær. Slett ikke alle universiteter og høgskoler planlegger for å avhjelpe studenter som blir syke.
Regjeringen deler ut pandemimillioner for å hjelpe studentene 170 millioner kroner skal hjelpe studentene å fortsette på studiene og bidra til flere sosiale lavterskeltilbud.
Lekkasjer: Krav om hjemme-kontor kan forsvinne, men enmeteren opprettholdes Regjeringen har varslet lettelser i koronatiltakene i dag, tirsdag. Universitetsledere har høye forventninger, men kan bli skuffet, ifølge lekkasjer.
Borten Moe koronasmittet Forsknings- og høyereutdanningsminister Ola Borten Moe har testet positivt for korona, melder VG.
No er det studentane sin tur! Denne gongen må det være vår tur å sleppe ein-metersregel, restriksjonar på undervisninga og påbod om heimekontor for tilsette.
Kritisk for hver enkelt student. Nå må meteren falle Mange ungdommer og unge voksne rapporterer om psykiske plager. Universiteter og høgskoler må nå få åpne opp mer, mener rektor Svein Stølen. Tirsdag presenterer regjeringen nye tiltak.
Er Spotify ein trussel mot vitskapen? Ja, meiner 270 forskarar. Og Neil Young — Podcastane har gått under radaren, meiner medieforskar.
Lege Elin Andersen mistet sønnen: — Politikerne må stilles til ansvar Foreslår at politikerne som har innført koronatiltak gjennom pandemien flytter inn i en liten hybel, isolerer seg og betaler 80 prosent av inntekten sin i husleie.
Må være villig til å avbryte studier for å få dagpenger: — Ekstremt kortsiktig — Det er helt ulogisk at vi skal forskjellsbehandle mellom to servitører på den samme puben, bare fordi den ene også studerer, sier Hege Bae Nyholt (R).
Mistenker feiltolkning av loven — kan ha gått glipp av verdifull kunnskap om smitteverntiltakene Folkehelseinstituttet kunne ha valgt en annen fremgangsmåte uten å komme på kant med loven, mener pensjonert seniorforsker ved instituttet, Erik Nord. Fremgangsmåten får støtte, men blir også avvist.
Studenter er også vanlige folk — Studentene bør inkluderes i dagpengeordningen, slik at de får kompensert bortfall av inntekt. I tillegg bør de få kompensasjon for de høye strømprisene, i stedet for en krisepakke som gir studentene mer lån.
— Jeg vil være veldig forsiktig med å kalle noen en konspirasjonsteoretiker FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener det har vært viktig å kommunisere usikkerhet under pandemien.
Studenter får strøm-stipend i ny krisepakke 3000 kroner i strømstipend til studentene. Og det kommer også mer penger til forbyggende tiltak for psykisk studenthelse.
Rekordstor pågang flere steder. Ikke like mange reiser ut Koronapandemien virker ikke lenger å påvirke utvekslingen av studenter i like stor grad som de to foregående årene.
Borten Moe orienterte universiteter og høgskoler Glad for gode avklaringer og flere muligheter for tilpasning.
Ber helseministeren svare om helseforskningsloven SVs Freddy André Øvstegård ber helseministeren vurdere å gjøre unntak i helseforskningsloven, etter å ha lest Khrono-oppslag om den alarmerende mangelen på forsking om smittetiltakenes effekt.
Nye tiltak: Studentene ønskes velkommen tilbake Blandede reaksjoner på lettelser i koronatiltak: — Går ikke langt nok, mener rektor Klaus Mohn. Studentene hadde også forventet mer.
Åsmund Pegasus (20) begynner på sitt andre semester uten fysisk undervisning Lingvistikkstudenten er redd for at flere kommer til å droppe ut om de ikke får fysisk undervisning.
FHI-fagdirektør: — Vi aner virkelig ikke hva hvert enkelt tiltak bidrar med Og løpet er nå kjørt for å få denne kunnskapen, sier fagdirektør i Folkehelseinstituttet og en professor ved Universitetet i Oslo.
Rektor ber regjeringen om mer fysisk undervisning Det er ikke helt tomt på universitet- og høgskolecampusene, men UiO-rektor Svein Stølen er redd for frafall om ikke situasjonen endrer seg.
NTNU dropper alle skoleeksamener til våren. Studentleder er fornøyd Før jul måtte universitetet utsette skoleeksamener i siste liten. Nå vil de være mer føre var.
Svært mange vurderer å gjøre som Linda. — Et kjempeeksperiment, sier arbeidslivsforsker I løpet av de siste 18 månedene har 80 prosent av arbeidsstyrken revurdert om jobben de har passer inn i livet de lever, viser en fersk undersøkelse. Arbeidslivsforskere er ikke overrasket.
Her skal de få kompensasjon for hjemmekontor også etter pandemien — Vi ser at det er positivt med en viss fleksibilitet knyttet til arbeidsplassen, uavhengig av en pandemisituasjon, sier HR-direktør ved Nord universitet, Anne-Line Bosch Strand.
Førebur omikronkrise i undervisninga. Foreslår utveksling av lærekrefter Omikron kan setje heile semesteret på spel, meiner UiT-rektor Dag Rune Olsen. Han inviterer til utveksling av undervisarar på tvers av institusjonar.
Flere drapstrusler mot FHI-topper Direktør Camilla Stoltenberg og flere andre ansatte i Folkehelseinstituttet (FHI) er blitt truet på livet i pandemien. En rekke trusler er blitt anmeldt.
Ved Universitetet i Oslo ber de om kompensjon. Dette sier de i Bergen og Trondheim Koronapandemien ruller og går, og de som har muligheten til det, er beordret tilbake til hjemmekontoret. Det bringer spørsmålet om kompensasjon tilbake på bordet.
«Hører du meg nå?» Hvordan forebygge zoom-fatigue Hittil har det ikke vært nok fokus på hvordan vi kan gjøre den digitale undervisningen mindre utmattende, skriver innleggsforfatterne.
Norske forskere bidro til smittesporing over hele verden — Dette er noe av den mest effektive bistanden vi har investert i, sier Noradsjef om professorene og søsknene Jørn og Kristin Braas programvare i kampen mot covid og andre smittsmomme sykdommer.
Ber studentene komme på campus fra starten i januar Undervisningen er stort sett digital de første ukene på nyåret. Men Høgskulen på Vestlandet — og flere — ber likevel studentene om å bruke campus fra semesterstart i januar.
Openheit om usikkerheit i pandemien er ein suksess, hevdar professorar: — Folk har verkeleg sett verdien av forskarar Norske styresmakter har vore opne om usikkerheita i kunnskap og tiltak gjennom pandemien. Det har vore ein sukessfaktor, viser forsking. Det er immunolog Anne Spurkland samd i.
Kommunen spanderte julemat på studenter 42 studenter i Grimstad kom seg ikke hjem til familien til jul. Da kom kommunen på døren med julemiddag.
Ber private klinikker om å bidra i koronadugnaden Kapasiteten på de offentlige sykehusene er sprengt. Nå må de private helseforetakene ta ansvar, og stille opp med praksisplasser, mener flere.
Sender vaksine-SMS til 9000 helsefagstudenter Ifølge helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har 9000 helsefagstudenter fått melding om å bidra i vaksineringsarbeidet i juleferien.
Sanner vil ha boosterdose til utenlandsstudenter Høyres Jan Tore Sanner mener det bør legges til rette for at utenlandsstudenter får en tredje dose koronavaksine før de reiser etter nyttår.
Regjeringen vil gi 140 millioner til studentene Regjeringen vil bruke penger på å støtte studenter faglig og sosialt etter den nye nedstegningen.
Regjeringen vil bruke studenter til å sette vaksiner — lokker med god lønn Regjeringen oppfordrer studenter innen flere helsefag til å bli med på å sette vaksiner i julen og i starten av det nye året for å øke vaksineringskapasiteten.
Et fåtall har satt ny krisestab. Nå sitter rektor i større grad ved roret Da Norge stengte ned satte universiteter og høgskoler krisestab, og det var direktørene som bestemte. Nå er det stort sett den vanlige toppledelsen som håndterer situasjonen og tar de viktige avgjørelsene.
Petter Aasen fikk kjeft for å reagere for tidlig. Marit Reitan fikk kjeft for å reagere for seint Universitetet i Sørøst-Norge og NTNU har løst desemberutfordringene på vidt forskjellig måte.
Her fortsetter de med fysiske skoleeksamener Nord universitet gjør ikke årets siste fysiske skoleeksamener digitale. — Helt sykt, sier en student.
«Studentene har tatt en stor belastning gjennom to år» Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe kommer med tiltakspakke for studenter og andre i slutten av uka.
Krever tydelig avklaring fra lærestedene: — Hvis ikke, kan julen ryke Forutsigbarhet er nøkkelen for ansatte og studenter i en stadig mer krevende smittesituasjon, mener leder av Akademikerne, Lise Lyngsnes Randeberg. I kveld strammet regjeringen skruen, og ber nå lærestedene innføre mer digital undervisning og hjemmekontor for alle som kan.
Slik blir (kanskje) semesterstarten i januar De håper på fysisk undervisning, og vil ha studentene tilbake til campus i januar. Universiteter og høgskoler planlegger for en situasjon man ennå ikke kjenner.
Kommunen innnførte strenge karanteneregler, snudde etter protester Bergen kommune ville innføre karantene for alle nærkontakter. Både jussprofessorer og andre reagerte, og fredag ettermiddag snudde kommunen.
Ber Borten Moe om å få beholde ubrukte studentmillioner Landets universiteter og høgskoler ber myndighetene om tidlige signaler om neste semesters studiestart. Og de vil beholde studentmillionene som Borten Moe har trukket tilbake.
Alle skriftlige skoleeksamener blir digitale Fra 10. desember blir alle skriftlige skoleeksamener gjennomført som digital hjemmeeksamen ved Høgskulen i Volda.
Her er brevet til sektoren Sent tirsdag kveld fikk universiteter og høgskoler brev om rammene for sitt arbeid med strammere koronatiltak.
Meteren er tilbake: — Må forberede seg på mer digital undervisning Eksamen skal gjennomføres, enten digitalt der det er praktisk gjennomførbart, som hjemmeeksamen eller ved fysisk oppmøte med nødvendige smitteverntiltak. Forsinkelser må unngås, mener departementet.
Universiteter og høgskoler får koronabrev i kveld Regjeringen kommer med nye koronatiltak klokken 19.00 i kveld. Statsråd Ola Borten Moe håper det ikke blir store overraskelser for sektoren.
Studenter landet rundt krever endring. Borten Moe ønsker normal drift Studentene ber om at skoleeksamener endres til hjemmeeksamener. Men statsråd Ola Borten Moe ber lærestedene holde tilnærmet normal drift. Det har skapt forvirring.
Eksamen går som normalt, unntatt her Universitetet i Sørøst-Norge og Handelshøyskolen BI har bestemt at alle skuleeksamenar blir gjort om til heimeeksamen, som følgje av dei nye retningslinjene for å unngå spreiing av omikron-varianten.
Krangler om studentmillionene Abid Raja (V) mener regjeringen ikke bruker sunn fornuft når de velger å trekke tilbake drøyt 70 millioner. Statsråden varsler oppvask dersom pengene kastes bort i siste liten.
Regjeringen inndrar millioner av studentkroner Koronamidler ment for studenter, kanskje så mye som 70 millioner, er inndratt til statskassen.
Forskningsrådet trekker støtte til norsk vaksinefabrikk Forskningsrådet trekker støtten til den norske vaksinefabrikken Norvax. Rådet mener selskapet ikke har kompetanse nok til et prosjekt de har fått støtte til.
Redd syke studenter møter til undervisning på sykehusene. Digitale tilbud er for dårlige Medisinstudenter har undervisning på sykehus og mangler digitale alternativer ved sykdom. Nå etterlyser de bedre løsninger.
Åpner for studenter etter 20 måneder med koronastengte grenser — Australia åpner seg igjen for verden
Straffes korona-fusk for hardt? Institusjonene bør se kritisk på sin praksis om fusk i koronaperioden, og vurdere om noen vedtak bør omgjøres til gunst for studentene, skriver Tom Skauge og Johan Giertsen.
Tror fuskere kan ha blitt straffet for hardt under pandemien — Vi må passe på at vi ikke legger alt ansvar på studentene alene, sier instituttleder ved Høgskulen på Vestlandet, Tom Skauge.
Skjerper innreisekrav, men åpner for ny gruppe Alle som skal inn til Norge, må registrere seg på forhånd. Ellers er det verdt å merke seg at regler rundt innreise blir som før pandemien.
Setter koronaberedskap igjen ved NTNU Smitteutviklingen i Trondheim gjør at NTNU reetablerer sin koronaberedskap.
Ber justisministeren ordne enklere innreise for forskere Hvis en ordning med konvertering av vaksinedokumentasjon fra for eksempel USA lar seg gjøre ved ankomst til Frankrike eller Tyskland, må jo dette kunne la seg gjøre også ved innreise til Norge, mener Universitets- og høgskolerådet.
Kor positivt er det med rekordlåg strykprosent? Eg kan ikkje la vere å lure på kva som er grunnen til at så mange stod på eksamen når ein les om mangel på motivasjon, einsame studentar og psykiske problem.
Her må 10 000 studenter i karantene Nærmere 10.000 studenter på et universitet i Dalian nordøst i Kina må bli på sine internat og i hotellkarantene etter et koronautbrudd på universitetet.
Kan bli krav om å vise koronasertifikat i utelivet og på arrangementer Regjeringen vektlegger kommunenes ansvar og tiltak når de skjerper arbeidet mot spredningen av koronaviruset.
Studenter føler seg presset til å møte på forelesning — Vi opplever at foreleserne kommuniserer til oss at symptom på covid-19 ikke er gyldig fraværsgrunn, sier tillitsvalgt.
«Omveien» til innreise i Norge er fullt lovlig — Etatene har i sine smittevernfaglige vurderinger lagt vekt på behovet av verifiserbar dokumentasjon ved innreise til Norge.
Forskere fant «omvei» for å slippe inn i Norge Fullvaksinerte forskere som i utgangspunktet ikke slipper inn i Norge, har funnet en måte de likevel kan få innreisetillatelse på.
Flittige pandemi-studenter gir en halv milliard ekstra Studentene har gjennomført bedre og produsert flere studiepoeng under pandemien. Det gir mer penger i kassa til flere universiteter og høgskoler.
Aldri før har så få strøket på eksamen Tallene viser en tydelig nedgang i strykprosent for studentene koronaårene 2020 og 2021. Og flere enn noen gang oppnådde beste karakter A.
Fullvaksinerte forskere slipper ikke inn: — Store negative konsekvenser — De norske innreisereglene får store negative konsekvenser for forskningsprosjektet mitt, sier forsker Aike Peter Rots. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) minner om at pandemien ikke er over.
Flere sliter med å bruke opp koronapenger bevilget til studenttiltak Flere universiteter, høgskoler og samskipnader ber om å få overføre ekstrabevilgning til koronatiltak for studentene i 2021 til bruk i 2022.
Hvorfor bruker vi ikke læringsassistenter mer? Studentopplevelsen er at avstanden mellom undervisere og studenter ofte er stor. De kjenner ikke til hverandres hverdag, og forstår ikke hverandres utfordringer.
Tilbyr hurtigtesting på campus i Tromsø Smitten øker i Tromsø, og kommunen innfører lokale anbefalinger. Ved UiT settes det opp to hurtigteststasjoner på campus.
Undervisningskvalitet etter Covid-19: Hva er planen nå, OsloMet? Det vi ikke trenger nå er et tungrodd konsulentdrevet projektbyråkrati innpakket i grandiose begreper som «program», og som blir så ugjennomtrengelig og lite dynamisk at det kreves enda mer konsulentbistand.
Færre tvilsmeldinger kan gi flere uskikka studenter i arbeidslivet Pandemiåret 2020 har gitt store utfordringer for arbeidet med skikkethet i de utdanningene som krever slik vurdering av sine studenter.
Over 2200 droppet ut av studentidrett under pandemien — Det har vært en ekstremt vanskelig periode for studenter, sier Adrian S. Haugen, president i Norges studentidrettsforbund.
Forskningsrådet vil vite hvordan pandemien har påvirket forskningen At pandemien har hatt sine konsekvenser er uomtvistelig. Men nøyaktig hvordan ønsker Forskningsrådet at nå skal dokumenteres og monitoreres.
Professor truet med sparken etter å ha krevd maske i undervisningen Professoren truet med nedsatt karakterer til studenter som møtte opp uten maske. Nå er han fjernet fra all fysisk undervisning.
Nå kan viktig informasjon om koronaviruset deles lettere over hele Europa Under pandemien har det vist seg å være svært viktig at all tilgjengelig virusinformasjon deles så raskt og åpent som mulig, med helsepersonell og forskere verden over, sier UiT-professor Nils Peder Willassen.
Hun føler at studietiden ble spolert – sender stikk til OsloMet I 2018 startet Tiril Celine Leggett på sykepleieutdanningen ved OsloMet. Det skulle bli en annerledes studietid enn det hun hadde sett for seg.
Nå blir det fullstappet studentfestival: — Fantastisk Gjenåpningen betyr fulle saler for studentfestivalen UKA-21. Studentsamfunnene ser fram til mer forutsigbarhet.
Åpner samfunnet nesten helt fra klokken 16.00 lørdag 25. september Regjeringen følger råd fra helsemyndighetene og åpner samfunnet nesten helt fra klokken 16.00 lørdag 25. september.
Anne Spurkland får pris for forskningsformidling Forskningsrådet formidlingspris går til Anne Spurkland. Hun har gjennom sin formidling gitt fremragende bidrag til kunnskapsbasert debatt, sier juryen.
Korona rammet læringsmiljøet – fagskolestudenter urolige Seks av ti fagskolestudenter frykter at koronapandemien har gått ut over kvaliteten på utdanningen, viser en undersøkelse.
Stor rift om lesesalsplasser:— Helt overlatt til oss selv Enmetersregelen gir store kapasitetsproblemer på lesesalene. For flere masterstudenter ved Universitetet i Oslo er situasjonen spesielt prekær.
«Vi trenger hjelp til å forstå hvorfor vi ikke får fysisk undervisning» Medisinstudenter ved Universitetet i Oslo lurer på hvorfor de får mindre fysisk undervisning enn deres medstudenter ved andre universiteter.
Har koronatesta 13.000 studentar Sidan studiestart i august har Universitetet i Bergen hurtigtesta omlag 13 000 studentar. 99 har fått påvist smitte. Torsdag skal universitetsstyret orienterast om koronasituasjonen, og du kan sjå møtet direkte her.
Gir fadderuka skylda — nå skal studentene massetestes Det er registrert 359 nye smittetilfeller i Trondheim i helga. De fleste er blant studentene.
FHI vil at flere studenter skal laste ned Smittestopp-appen Folkehelseinstituttet sender en SMS til 640.000 unge mellom 16 og 25 år der de minner om Smittestopp-appen. Årsaken er økende smitte i denne aldersgruppen.
Smitten brer seg blant studentene i Bergen og Trondheim For tredje dagen på rad er det over 100 nye koronasmittede i Trondheim. I Bergen er det registrert 71 nye smittede det siste døgnet.
Ber om at alle fadderaktiviteter i Trondheim blir avlyst Ledelsen ved NTNU og studentledere i Trondheim ber om at de siste fadderarrangementene og andre sosiale aktiviteter mellom studenter avlyses.
Trondheim vil masseteste 35.000 studenter Trondheim kommune strammer inn koronareglene og har blant annet vedtatt påbud om munnbind. Kommunen vil også masseteste 35.000 studenter.
— Noen har vært på to nachspiel og fire hybler i løpet av en kveld Akkurat nå er det to store smittebrudd i Trondheim. NTNU gjenninfører meteren etter oppfordring fra kommuneoverlegen
NMBU får hurtigtester etter smitte på fadderfest Etter at en smittet person deltok på fadderfest ble over 100 faddere tatt ut i karantene. Nå får NMBU 600 hurtigtester de selv kan disponere.
Fjerner avstandskrav i undervisningen og gir grønt lys til utenlandske doktorgradsstudenter Helseminister Bent Høie hadde to spesielle gladmeldinger til universitets- og høgskolesektoren under fredagens pressekonferanse.
Asheim om innreisenekten: — Vi vurderer kontinuerlig endringer og unntak Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) forstår at innreiserestriksjonene er krevende. Fredag 12.30 holder regjeringen pressekonferanse om koronasituasjonen.
Nå er det bestemt hvem som skal ta regningen for hurtigtesting av studenter Norsk studentorganisasjon gleder seg over torsdagens nyhet.
Over 100 søknader om innreise er godkjent Sjøfartsdirektoratet har mottatt 168 søknader fra universiteter om unntak fra innreiseregelen. Flertallet har blitt godkjent.
Nye tiltak i Bergen: Mer hjemmekontor og bruk av munnbind på campus Smitten øker og byrådet i Bergen strammer inn fra og med torsdag 12.august og 10 dager framover.
Anbefaler at studenter kan teste seg ut av smittekarantene Helsedirektoratet anbefaler at elever og studenter over 18 år kan teste seg ut av karantene. Nå blir det kommunelegen som skal ta avgjørelsen om karanteneplikt.
Legeutdanning under en pandemi Covid-19-pandemien har gjort legeutdanningen til et ensomt og nettbasert studium. Hvordan kan vi sikre at medisinstudentene likevel blir fullverdige leger?
Andreårsstudent: — Jeg kjenner kun halvparten av kullet mitt Ved Universitetet i Oslo tar andreårsstudentene i odontologi grep. De arrangerer en ekstra fadderuke for å bli bedre kjent etter ett år med digital undervisning.
Tilbyr testing av studentene før fadderuka Trondheim kommune skal tilby studentene egentesting ved blant annet NTNU og BI.
Her må ansatte og studenter ha gyldig koronapass for å komme inn — Det kan være at tiltaket anses som nødvendig som følge av vaksinemotstand, sier leder av Universitets- og høgskolerådet, Sunniva Whittaker.
Frihet og makt over egen arbeidshverdag, for studenter og ansatte Rødt vil gjeninnføre universitetsdemokratiet i alle ledd over hele landet og finansiere sektoren gjennom solide basistildelinger, slik at aktiviteten foregår etter faglige vurderinger og ikke hva som skaper kortsiktig lønnsomhet i kunstige belønningssystemer.
Studentombud om kriseåret: — Unntakstilstand Et skyhøyt antall studenter har slitt med sin psykiske helse etter koronanedstengningen. Fire studentombud om hvordan de har opplevd pandemien.
Større smitteutbrudd. Slik planlegges studiestarten som nærmer seg akkurat nå Regjeringen kan komme til å oppheve kravet om en meter avstand i undervisningssituasjoner i midten av august, men det er ikke sikkert. Universiteter og høgskoler tar høyde for fortsatt avstandskrav — og i Volda må de planlegge under et større smitteutbrudd.
Smitteøkning i Bergen: — Ikke for mye alkohol, håper rektor Mens smittetallene har steget i raskt i Bergen de siste dagene, planlegger UiB for full fysisk undervisning og tradisjonell fadderuke. Kommuneoverlegen håper fadderuken begrenser seg.
Fjerner avstandskrav i undervisning — bare ikke helt ennå Regjeringen gjør det klart at universiteter og høgskoler i neste steg av gjenåpningen kan ha fysisk undervisning uten avstandskrav. Men det gjelder ikke helt ennå.
Vi burde visst mer om pandemien nå De strenge juridiske rammene for medisinsk og helsefaglig forskning har stått i veien for mye kunnskap vi kunne hatt om koronapandemien.
Nyeste artikler
Ti år med Students at Risk. Mener ordningen er viktigere enn noen gang
Veien videre for kuratorpraksis ved KMD
Setter forskning høyt på sin prioriterte liste
Student møtte fiskerigigant i retten: — En komplett farse
Ingen enhet ved NTNU står alene i omstillingen
Mest lest
«Pornoprofessor» sparka for andre gong
Ett år i Norce: — Fikk sjokk da jeg skjønte hva de økonomiske vilkårene er
Å ta doktorgrad må eg vel klara, tenkte han. Så skjedde livet
Krasse reaksjoner på at kun fire fagmiljø må ta støyten når ansatte skal sies opp
Privat høgskole utelukker ikke oppsigelser. 31 årsverk skal bort