covid-19

Avlyser fadderarrangement etter smitteubrudd

Åtte testet positivt på koronasmitte i Bergen fredag.

Køene for en smittetest i Bergen var flere hundre meter lange fredag formiddag.
Publisert Oppdatert

Onsdag tok samtlige utdanningsinstitusjoner i Bergen en felles fot i bakken sammen med kommunen for å gjøre opp status så langt i fadderuken. Bergen kommune kom med tydelige signal om at fadderuken i Bergen skulle fortsette.

— Jeg oppfatter at kommunen er støttende til at vi alle fortsetter med fadderukene fordi man gjennom organisert aktivitet har bedre kontroll på smittevern enn om studentene ikke hadde et tilbud, sa UiB-rektor Margareth Hagen til Khrono onsdag kveld.

Fredag kom det første smitteutbruddet i forbindelse med fadderuken. Formiddagen i forkant var testkøene i Bergen sentrum flere hundre meter. Utpå ettermiddagen kom beskjeden om at åtte studenter har testet positivt for korona.

Åtte positive tester

Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) har avlyst samtlige fadderarrangementer med umiddelbar virkning.

Det var Bergens Tidende som først meldte denne nyheten fredag kveld.

Sent på ettermiddagen fikk studenter ved SV-fakultetet melding om at UiB allerede fredag kveld kommer til å opprette en hurtigteststasjon utenfor SV-fakultetet.

— Vi ber deg som student om å ta en koronatest så snart som mulig. Vi oppfordrer deg til å begrense antall nærkontakter og huske at en negativ test ikke er et fritak for å følge smittevernreglene, skriver UiB i en tekstmelding til studenten.

Nærkontakter identifisert

Margareth Hagen bekrefter overfor Bergens Tidende at det har dukket opp åtte positive koronatester blant studentene på SV-fakultetet.

— Nærkontaktene er identifisert, og er satt i ventekarantene. Vi har grunn til å tro at det er en sammenheng mellom smittetilfellene, sier Hagen til avisen.

Studentene i Bergen har de siste dagene fått mye kritikk for festbråk og forsøpling knyttet til diverse fadderarrangement i byen.

Grytidlig torsdag morgen ryddet rektor Margareth Hagen og noen andre UiB-ansatte, samt et knippe frivillige studenter opp i Nygårdsparken etter torsdagsnattens festligheter.

Nå krysser studentmiljøet i Bergen og befolkningen for øvrig fingrene for at ikke det foreløpig lokale utbruddet skal spre seg ytterligere.

Powered by Labrador CMS