Over 300 artikler om covid-19 er blitt trukket tilbake — Det er en del under pandemien som har kompromisset på de etiske standardene, sier vaksineforsker Gunnveig Grødeland.
Norsk forskningsartikkel tar av. Er en av verdens mest omtalte — Det er jo veldig gledelig at forskningen man skriver blir lest, sier professor Vegard Bruun Bratholm Wyller, som ledet covid-studien. Men den har også blitt plukket opp av vaksinemotstandere.
Kinesiske universiteter sender studenter hjem Flere kinesiske universiteter har gitt studenter beskjed om at de kan reise hjem, og at undervisning og avsluttende eksamener skal gjennomføres digitalt.
Vaksineforskar Gunnveig Grødeland: Mykje meiningslaus covid-forsking Etter koronapandemien er det noko ein veit veldig mykje om. Andre ting ville forskar Gunnveig Grødeland gjerne visst meir om.
Kina har stengt ned universitet i Beijing etter ett koronatilfelle Et av de største universitetene i Beijing stengte ned onsdag etter at det ble registret ett koronatilfelle på stedet.
Rapport om universiteter: For økonomisk avhengige av internasjonale studenter Avhengigheten gjør universitetene sårbare, mener politikere. Samtidig advares det om at noen kan satse enda tyngre på internasjonale studenter.
Studentlederen slår neven i bordet: — Vi er forbannet Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Tuva Todnem Lund, sparer ikke på kruttet og ber politikerne om å våkne etter rapport fra koronakommisjonen.
Pandemien rammet studentene hardt, mener koronakommisjonen — Vi overskuer ikke fullt ut konsekvensene av dette, men vi ser noen urovekkende tendenser, sa kommisjonsleder Egil Matsen under dagens pressekonferanse.
Dette lærte lærestedene av koronapandemien Uklarheter i rollene mellom rektorer og beredskapsstab under pandemien er et av punktene universiteter og høgskoler bør ta lærdom av, ifølge evalueringer.
En pandemi av sjikane, hat og trusler mot forskere Forskere forteller om trusler og hatefulle kommentarer under pandemien.
Digital undervisning: Fagene må komme først — Uten fagene og studentenes læring som premissgrunnlag, blir diskusjonen om digitalisering av undervisningen innholdstom, skriver professor Sten Ludvigsen.
Helsepersonell på nåde Hvordan skal ledere på sykehus, sykehjem, omsorgsboliger, universiteter og høyskoler forholde seg til helsepersonell og helsefagstudenter som ikke er covid-19 vaksinert?
Vaksinepåbud i Østerrike: — Kjenner ingen studenter som ikke er vaksinert Fra i dag er det krav om vaksine mot covid-19 for alle over 18 i Østerrike.
Kjerkol: — Det gjør vondt å lese. Det krever at regjeringen stiller opp. Og det gjør vi Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har lest om lege Elin Andersen, som mistet sønnen i fjor. Det er viktig for meg å si at det er hjelp å få, formidler statsråden til Khrono.
Sammenlignet koronapass med jødeforfølgelsene — forelesere måtte gå To forelesere neket å undervise og mente vi ville få en ny Nürnbergprosess etter pandemien.
Er Spotify ein trussel mot vitskapen? Ja, meiner 270 forskarar. Og Neil Young — Podcastane har gått under radaren, meiner medieforskar.
Lege Elin Andersen mistet sønnen: — Politikerne må stilles til ansvar Foreslår at politikerne som har innført koronatiltak gjennom pandemien flytter inn i en liten hybel, isolerer seg og betaler 80 prosent av inntekten sin i husleie.
Rekordstor pågang flere steder. Ikke like mange reiser ut Koronapandemien virker ikke lenger å påvirke utvekslingen av studenter i like stor grad som de to foregående årene.
NTNU dropper alle skoleeksamener til våren. Studentleder er fornøyd Før jul måtte universitetet utsette skoleeksamener i siste liten. Nå vil de være mer føre var.
Svært mange vurderer å gjøre som Linda. — Et kjempeeksperiment, sier arbeidslivsforsker I løpet av de siste 18 månedene har 80 prosent av arbeidsstyrken revurdert om jobben de har passer inn i livet de lever, viser en fersk undersøkelse. Arbeidslivsforskere er ikke overrasket.
Her skal de få kompensasjon for hjemmekontor også etter pandemien — Vi ser at det er positivt med en viss fleksibilitet knyttet til arbeidsplassen, uavhengig av en pandemisituasjon, sier HR-direktør ved Nord universitet, Anne-Line Bosch Strand.
Ved Universitetet i Oslo ber de om kompensjon. Dette sier de i Bergen og Trondheim Koronapandemien ruller og går, og de som har muligheten til det, er beordret tilbake til hjemmekontoret. Det bringer spørsmålet om kompensasjon tilbake på bordet.
Norske forskere bidro til smittesporing over hele verden — Dette er noe av den mest effektive bistanden vi har investert i, sier Noradsjef om professorene og søsknene Jørn og Kristin Braas programvare i kampen mot covid og andre smittsmomme sykdommer.
Ber studentene komme på campus fra starten i januar Undervisningen er stort sett digital de første ukene på nyåret. Men Høgskulen på Vestlandet — og flere — ber likevel studentene om å bruke campus fra semesterstart i januar.
Opne campus er ein oase i pandemien Her er ti gode grunnar til å vera på campus for å hindre einsemd, mismot og passivitet.
Uppsalaforsker tiltalt for brudd på forskningsetikk i covidstudie Men den svenske forskeren nekter straffskyld.
Studenter, pizza og millioner Ola Borten Moes erklæring om at «krisa var over» i starten av desember står i sterk kontrast til en ytterligere nedstengning, og regjeringen burde heller bevilge mer penger til studentene.
Meteren er tilbake: — Må forberede seg på mer digital undervisning Eksamen skal gjennomføres, enten digitalt der det er praktisk gjennomførbart, som hjemmeeksamen eller ved fysisk oppmøte med nødvendige smitteverntiltak. Forsinkelser må unngås, mener departementet.
Forskningsrådet trekker støtte til norsk vaksinefabrikk Forskningsrådet trekker støtten til den norske vaksinefabrikken Norvax. Rådet mener selskapet ikke har kompetanse nok til et prosjekt de har fått støtte til.
Fekk pris for koronatest Pandemien førde dei saman. No har NTNU-forskarane Magnar Bjørås og Sulalit Bandyopadhyay fått Forskingsrådet sin innovasjonspris for utvikling av koronatest.
Åpner for studenter etter 20 måneder med koronastengte grenser — Australia åpner seg igjen for verden
Skjerper innreisekrav, men åpner for ny gruppe Alle som skal inn til Norge, må registrere seg på forhånd. Ellers er det verdt å merke seg at regler rundt innreise blir som før pandemien.
Studenter føler seg presset til å møte på forelesning — Vi opplever at foreleserne kommuniserer til oss at symptom på covid-19 ikke er gyldig fraværsgrunn, sier tillitsvalgt.
«Omveien» til innreise i Norge er fullt lovlig — Etatene har i sine smittevernfaglige vurderinger lagt vekt på behovet av verifiserbar dokumentasjon ved innreise til Norge.
Forskere fant «omvei» for å slippe inn i Norge Fullvaksinerte forskere som i utgangspunktet ikke slipper inn i Norge, har funnet en måte de likevel kan få innreisetillatelse på.
Flittige pandemi-studenter gir en halv milliard ekstra Studentene har gjennomført bedre og produsert flere studiepoeng under pandemien. Det gir mer penger i kassa til flere universiteter og høgskoler.
Fullvaksinerte forskere slipper ikke inn: — Store negative konsekvenser — De norske innreisereglene får store negative konsekvenser for forskningsprosjektet mitt, sier forsker Aike Peter Rots. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) minner om at pandemien ikke er over.
Han måtte skjule seg etter drapstrusler fra en høyreekstrem soldat på rømmen Han er blitt hatobjekt for ytre høyre. Denne uka er den belgiske forskeren i retten etter å ha kalt en vaksinemotstander for virusfornekter.
Har kartlagt drapstrusler og sjikane mot forskere Flere titalls forskere forteller om trusler etter uttalelser om covid-19.
Hun føler at studietiden ble spolert – sender stikk til OsloMet I 2018 startet Tiril Celine Leggett på sykepleieutdanningen ved OsloMet. Det skulle bli en annerledes studietid enn det hun hadde sett for seg.
Her blør universitetene — titusener av jobber kan ha gått tapt under pandemien Høyere utdanning er hardere rammet av covid enn andre sektorer i Australia.
Uryddige arbeidsforhold ved universitet og høgskoler Det er forsiktig sagt mye å ta tak i for å få ryddige og ordentlige forhold rundt arbeidstid, undervisnings og forskningstid i UH-sektoren.
Thailand og Malaysia kutter studieavgift etter protester Studieavgiften reduseres med opp til 50 prosent i Thailand. — For lite, for sent, sier studentleder.
Dokumentar som levner lite rom for pandemi-optimisme Film. HBOs nye dokumentar om håndtering av Covid-pandemien gir ikke noen grunn til optimisme for håndteringen av kommende hendelser av samme karakter. Verken i Kina eller i USA.
Curt Rice: — Verden trenger oss som aldri før Fredag ble Curt Rice offisielt innsatt som rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
Fjerner avstandskrav i undervisningen og gir grønt lys til utenlandske doktorgradsstudenter Helseminister Bent Høie hadde to spesielle gladmeldinger til universitets- og høgskolesektoren under fredagens pressekonferanse.
Asheim om innreisenekten: — Vi vurderer kontinuerlig endringer og unntak Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) forstår at innreiserestriksjonene er krevende. Fredag 12.30 holder regjeringen pressekonferanse om koronasituasjonen.
Nå er det bestemt hvem som skal ta regningen for hurtigtesting av studenter Norsk studentorganisasjon gleder seg over torsdagens nyhet.
På høy tid å åpne for utenlandske ph.d.-studenter og forskere Universiteter og høyskoler har ikke tid til å vente til en gradvis lettelse i restriksjonene en gang senere på høsten.
Anbefaler at studenter kan teste seg ut av smittekarantene Helsedirektoratet anbefaler at elever og studenter over 18 år kan teste seg ut av karantene. Nå blir det kommunelegen som skal ta avgjørelsen om karanteneplikt.
Bergensere bekymret for fadderuken Smitten i Bergen er høgere enn den har vært på åtte måneder. Men studiestart og fadderuke kan gå som normalt, mener byrådet. I Tromsø gjøres nye risikovurderinger.
Vi burde visst mer om pandemien nå De strenge juridiske rammene for medisinsk og helsefaglig forskning har stått i veien for mye kunnskap vi kunne hatt om koronapandemien.
Kan alle studenter mellom 18 og 30 år forventes å være fullvaksinert før avstandsanbefalingen bortfaller? Det er vanskelig å lese dette som annet enn en instruks om å unnta studenter fra avstandskrav, skriver Halvor Austenå om et brev fra departementet.
Det er arbeidskrevende å gjøre data delbare! For å løfte norsk forskning videre, og gjøre det mulig å bruke metoder fra data science og kunstig intelligens, er det nødvendig at forskningsdata deles på en fair måte.
Anklager Lancet for sensur etter at de fjernet innlegg om covid-19 i Gaza Det tok bare dager før Lancet fjernet innlegget de allerede hadde publisert. Politisk sensur og angrep på den akademiske friheten, mener Mads Gilbert.
Frykter dette blir farens siste sommer. Men litteratur-professoren får ikke besøke 93-åringen uten karantene Selv om både litteraturprofessor Toril Moi og hennes 93 år gamle far er fullvaksinert, venter karantenehotell før hun kan møte han. — Vi jobber ikke med et særskilt unntak for forskere, sier forsknings- og høgere utdanningsminister Henrik Asheim.
Ba forskere dele data raskt og åpent. Resultatet er skuffende, mener EU-topp Det er publisert mye forskning om covid-19. Det meste uten deling av data.
ESA: Innreisebegrensninger er i strid med EØS-reglene EØS-tilsynet ESA mener norsk innreisepraksis er i strid med EØS-reglene. — Ikke overraskende, sier prorektor ved NTNU, Tor Grande.
De er hardest rammet, og de har satset tyngst på covid-19-forskning Pandemien har utløst 3,3 milliarder nordiske forskningskroner. Sverige har satset tyngst på medisin og helse, i Norge har samfunnsvitenskapen vært viktigst.
Rusforsker har medynk med studentene: — Festen er helt essensiell Øystein Skjælaaen tilbragte 130 formiddager på pub i forbindelse med doktorgradsarbeidet sitt. Nå krysser han fingrene for at studentene skal få møtes, feste og ha det kjekt sammen til høsten.
Innreise for internasjonalt rekrutterte forskere er for uforutsigbar Jeg frykter at situasjonen kan gi negative konsekvenser i lang tid fremover.
Utbrudd av indisk mutantvirus ved UiB vokser Smittevernoverlegen i Bergen sier åtte tilfeller av indisk mutantvirus er knyttet til Universitetet i Bergen. Men det er foreløpig ingen grunn til nye tiltak.
FHIs råd til studenter i utlandet: — Følg rådene fra myndigheten der dere bor AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaksinene blir ikke en del av det norske vaksinasjonsprogrammet. Men FHI fraråder ikke nordmenn i utlandet å ta imot de to vaksinene.
Et lite sprøytestikk for en helsefagstudent, et stort skritt for helsevesenet Innen 11. mai skal Folkehelseinstituttet levere en ny vaksinasjonsstrategi til regjeringen. Vår bønn er innstendig: Prioriter helsefagstudentene!
Slipp studentene frem i vaksinekøen! Alle vil ha vaksine, gjerne fortest mulig, også jeg. Samtidig ser jeg at det er noen jeg burde slippe foran meg i køen. Noen det haster mer for.
Få norske søkere til nordisk utdanning i smittevern. Søknadsfristen er forlenget — Det er stort behov for at flere tar denne utdanningen, sier Nina Kristine Sorknes i Folkehelseinstituttet.
Festbremser i Nederland: Akademikere i strupen på konsertstudier Manglende fagfellevurdering, åpenhet og etisk godkjenning. Forskere i Nederland fyrer løs mot konserteksperimenter.
Ber tilsette ved institutt testa seg Tre tilsette ved same institutt ved Universitetet i Bergen har testa positivt for covid-19.
Har sjekket universitetenes økonomi. Advarer mot hjerneflukt etter pandemien Massive kutt i flere europeiske land etter finanskrisen ga store og langvarige effekter, ifølge studie. Ekspert advarer mot å gjøre samme feil etter pandemien.
Vil rekruttere studenter, men får nei: — Det er tragisk. Jeg er sjokkert Arbeiderpartiet ønsker aktivt å rekruttere studenter til sommerjobber i landbrukssektoren ved å sende NAV ut til studiestedene. Torsdag blir forslaget nedstemt i Stortinget.
Studentene vil frem i vaksinekøen. Dette svarer Folkehelseinstituttet Flere politiske ungdomspartier vil ha studenter fram i vaksinekøen før neste studieår starter i august.
Universiteter fortviler over strenge innreiseunntak De er glade for lettelser, men på universitetene er flere er frustrerte over unntak som ikke gjør det lettere for mange forskere å reise inn i Norge.
Foreslo lengre ferie. Dette kan det koste Norge. OsloMet-rektor Curt Rice' ferieforslag skaper reaksjoner.
Rektor ber om lengre ferie til hele Norge: — Folk har jobbet ræva av seg OsloMet har tatt grep og valgt en senere studiestart enn normalt. Rektor Curt Rice ber regjeringen om å vurdere å gi alle arbeidstakere i Norge et ekstra langt pusterom i sommer.
18 rektorer om hjemmekontor etter pandemien Tvilsomt om alt blir som før: Flere jobber med konkrete ordninger for hjemmekontor etter koronapandemien.
Asheim: — Vil vurdere om forskere skal inkluderes blant de prioriterte gruppene Forskere som prioritert gruppe? Det vil vurderes, men bare om det blir en gradvis gjenåpning, er beskjeden fra Henrik Asheim.
Flere titalls forskere venter på innreise til Norge Bare ved Universitetet i Stavanger venter 50 forskere på innreise. Flere universiteter forteller om forskere som ikke kommer seg inn i Norge.
Smittede lærerstudenter mener de blir dårlig fulgt opp «God bedring og håper du blir frisk igjen», skal smittede lærerstudenter ha fått i svar fra OsloMet, ifølge VG. Universitetet ber studentenene selv om å ta kontakt.
Praksis i fare for studenter i Bergen etter smitteutbrudd Både NHH, Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet har smittede studenter. Enkelte må bruke påsken til å unngå sosial kontakt slik at de er klare for praksis etter påske.
Han skulle flytte til Norge for en treårig forskerjobb. Nå nektes han innreise Flere forskere med kontrakt ved UiO får ikke innreise for å jobbe med store prosjekter. Camilo Rodriguez Ronderos måtte bo på sofaen hos venner i Berlin.
Ingen nye nasjonale tiltak: — Vi setter rekorder ingen ønsker å sette Håper fortsatt at hele den voksne befolkningen i Norge skal være vaksinert i løpet av sommermånedene.
Asheim om pandemiåret:— Om vi snubla i starten? Ja, heilt klart Mangt burde blitt gjort annleis då viruset ramma Noreg i mars 2020, meiner forskings- og høgare utdanningsminister Henrik Asheim.
Påbud om hjemmekontor og digital undervisning kan bli aktuelt dersom situasjonen ikke bedrer seg Regjeringen er klar til å iverksette strengere tiltak dersom smitten fortsetter å øke i dagene som kommer. Påbud om hjemmekontor og fulldigital undervisning kan bli aktuell dersom situasjonen ikke bedrer seg.
Kritiske til korona-strategi, men tør ikke si det åpent Kritikere av Sveriges koronastrategi møter sterke reaksjoner, og flere rømmer landet. Sverige har en konsensuskultur som gjør at all kritikk potensielt blir farlig, mener Hilde Sandvik.
Likestillingen har uviklet seg i feil retning gjennom pandemiåret Statsministeren må nå se på likestilling som et verktøy for å komme sterkere ut av pandemien, skriver Curt Rice.
Ansatte kritiske til massetesting ved UiO Universitetet i Oslo er seg ikke sin rolle bevisst, sier professor Mette Kalager. Hun er en av flere vitenskapelig ansatte om er kritisk til gjennomføringen av massetesting på Blindern.
Sensasjonell D-vitaminstudie er full av mangler Faktasjekk-tjenesten Faktisk.no har sjekket studie som ble presentert i flere medier. Nå er studien trukket tilbake.
Covid-19-utfordringer til bruk i opplæring i krisehåndtering Denne type krise er langvarig, er på samfunnsnivå og angår oss alle. Dette innebærer mange utfordringer innen strategisk kriseledelse, skriver Aud Solveig Nilsen.
Universitetstoppene har sett inn i framtida. Her er visjonen deres for de neste ti årene Fra offentlig debatt til arbeidsforhold: Europeiske universiteter ser mot 2030.
Åpner opp universiteter og høgskoler i Oslo-området De ekstraordinære tiltakene som ble innført for Oslo-regionen gjelder kun til og med 17. februar.
Brutalt på amerikanske universiteter: 650.000 jobber er borte på ett år Både i USA og i Australia er rundt 13 prosent av jobbene i sektoren borte.
Ber 1600 studenter teste seg Studenter bor tett på byggeplass der det sør-afrikanske mutantviruset er oppdaget. Studentsamskipnad sier de er forberedt på smitte. Helsebyråden utelukker ikke at smitten kan komme fra studentene.
Pandemien har spist av tid til forskning. Noen har mistet mer tid enn andre, gjett hvem Kvinnelige akademikere med barn har mistet mest forskningstid, ifølge undersøkelse.
Høring: Et portforbud vil ramme både dyr og studenter NMBU er bekymret for dyrevelferd, Kristiania for studentene og Universitetet i Sørøst-Norge mener portforbud er unødvendig, uforholdsmessig inngripende tiltak.
Gjer studentane klare til koronavaksinering I Haugesund får sjukepleiarstudentar opplæring i korleis dei skal setja koronavaksinar. Også fleire andre stader i landet vert studentar bedne om å bidra.
Denne høgskolen trosser regjeringens strenge regler Studenter får bli på Krigsskolen i Oslo, en del av Forsvarets høgskole. Men de får heller ikke dra derfra, ifølge høgskolen.
Dette gjelder for praksis, studenter og ansatte nå Kunnskapsdepartementet har spesielt informert om gjennomføring av praksis for studenter i de ti kommunene berørt av ny nedstenging.
Stenger universiteter og høgskoler for studenter Ukontrollert smitte i Nordre Follo kommune, får konsekvenser for en rekke universiteter, høgskoler og utdanningsinstitusjoner.
Tilsette i denne sektoren har låg sjanse for å få covid-19 Universitets- og høgskulelærarar sin sjanse for å få covid-19 ligg under snittet, viser ei ny undersøking frå Folkehelseinstituttet.
Universitet lager lister over bannlyste ord og fraser «I disse usikre tider» domineres universitetets årlige liste av usikre tider.
Noen rike land kan vaksinere egen befolkning flere ganger. Andre må vente. Hvordan kunne det skje? Hvordan kunne noen rike land støvsuge markedet og sikre seg doser nok til å vaksinere egen befolkning flere ganger, mens andre må vente?
Uenighet om norsk strategi for vaksinering Ta helsepersonell først, sier en. Ta hensyn til klasse og sosial ulikhet, sier en annen. Fagfolk strides om den norske vaksinestrategien.
Første vaksine godkjent i EU: — Kan ikke stanse alt smittevern og satse alt på vaksinen Den første koronavaksinen er godkjent av EU og klar for bruk i Norge.
Her har universitetene gitt studenter koronabøter for over to millioner kroner Britiske studenter bøtelegges av både politi og universiterer under pandemien.
— Du må ha en sterk faglig erfaring og trygghet i bunn Han har gjort en betydelig innsats med å formidle faktabasert kunnskap, mener juryen. Nå kan Svenn-Erik Mamelund bli årets navn i akademia.
Forskere og helsetopper har mottatt trusler og koronasjikane Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har anmeldt trusler. Også forskere forteller om truende, sjikanerende og ubehagelige meldinger.
I år ble det umulig å velge bare ett «årets ord». I stedet ble det 16. Her er de At «koronavirus» og «covid-19» er blant de utvalgte, er neppe en stor overraskelse for noen. Hva med «Hviterussisk» og «moonshot»?
Nå har vi desinfisert gølvet og vi har børi ved Ein pandemi, studentane reiser, til hyblane, skjermane, til mors kjøtkaker, karantene, Netflix og digital eksamen.
Mens undervisningen gikk online, ble akademikere zoombombet og arrestert Fra zoombombing til avhør og arrestasjoner. Forskere og studenter har vært utsatt under koronapandemien, viser rapporten Free to Think 2020.
Smittetallene eksploderte – «Belgias Espen Nakstad» peker på universitetene Åpningen av universitetene var en viktig grunn til at smitten økte så raskt, mener Steven van Gucht i det belgiske folkehelseinstituttet Sciensano.
STUDENTLIV I KORONAENS TID Per Anders reiste til Belgia for å studere dans. Så kom pandemien. Landet ble stengt, danseundervisningen ble flyttet til zoom. Han er en av 13.000 utenlandsstudenter som har fått studentlivet snudd opp ned.
Full nedstenging – tåler vi konsekvensene? Det er mange «tapere» i denne koronapandemien, men av de gruppene som kanskje har blitt «truffet» av flest tiltak, er unge voksne og studenter, skriver Adrian Stinessen Haugen.
Studentersamfunn stenger ned i Oslo og Trondheim Studentersamfundet i Trondheim er stengt, det samme er Chateau Neuf i Oslo. I Bergen har Det Akademiske Kvarter redusert åpningstidene.
Strammer inn i Bergen og Oslo, her er de nye tiltakene Stengte svømmehaller og munnbindkrav i drosjer. Byrådet i Bergen strammer grepet med nye smitteverntiltak. Også Oslo får dramatiske nye tiltak.
Jobbslakt ved amerikanske institusjoner: Flere hundre tusen jobber borte Arbeidsstyrken ved høyere utdanningsinstitusjoner i USA har ifølge nye tall falt med minst sju prosent under koronapandemien.
Covid-19: «Aldri tidligere har verden sett en så eksplosiv forskningssatsing» Det er investert over 30 milliarder kroner i forskning på Covid-19. — At så mye mobiliseres på ett tema over så kort tid kan umulig ha skjedd før, sier forsker.
Covid-19 og lærernes betydning Covid19 har bidratt til å endre lærernes arbeidsbetingelser og undervisningsformer, skriver innleggsforfatterne.
Budsjettvinner Asheim: «Overraskende» og «urimelig» kritikk Henrik Asheim slår tilbake mot kritikk: — Når sektoren vår er en budsjettvinner bør de være glad for det, i stedet for bare å etterlyse stadig mer.
Internasjonale studenter strømmer til koronarammet Sverige Både svenske og britiske universiteter rapporterer om flere internasjonale studenter.
Vil fjerne krav til samtykke John-Arne Røttingen, leder for den nasjonale kunnskapsinnhentingen om covid-19, mener forskning på smittevern hindres av krav til samtykke. Nå ber han om at det tas affære.
Historisk kraftsalve mot Trump: «Katastrofal for forskning og vitenskap» Scientific American bryter en 175 år lang tradisjon og slutter opp om Joe Biden.
Det er nok nå. Nå må vi diskutere beredskap og folkehelse Hvorfor skal vi ha en ny nedstengning, spør professor i fysikk ved Universitetet i Bergen, Nikolai Østgaard.
Nyeste artikler
Nær halvering av studenter som betaler studieavgift
Selnes om innklaging av Hessen: — En tullesak
De tre F’ene i forskningens samfunnseffekter
Rektors jobb er å prioritere
Ny nedbemanningsplan bekymrer fakultetets styre
Mest lest
Dag O. Hessen innklaget til forskningsetisk utvalg
For fem år siden vant han nobelprisen. Nå er 13 av artiklene hans trukket
Om min «plagiering» og bruk av egen tekst
Ny rangering: Disse rektorene leder Nordens beste universiteter
Oppsagt forsker tapte rettssak mot UiO