covid-19

Studentene vil frem i vaksinekøen. Dette svarer Folkehelseinstituttet

Flere politiske ungdomspartier vil ha studenter fram i vaksinekøen før neste studieår starter i august.

— Jeg forventer at Folkehelseinstituttet og regjeringen gjør en grundig vurdering av om ungdom bør vaksineres før friske voksne, sier SU-leder Synnøve Kronen Snyen.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av de yngste studentene håper de er ferdig vaksinerte når fadderuken begynner. Nå uttrykker flere politiske ungdomspartier at de vil ha studentene fram i vaksinekøen før neste studieår starter i august.

Forventer grundig vurdering

Unge Høyre-leder, Ola Svennebye, er blant dem som mener unge har ofret mye under pandemien og ber regjeringen vurdere vaksinerekkefølgen, skriver NRK.

– Unge har jo ikke isolert seg selv og fulgt smittevernregler eller avlyst fester, bursdager eller fadderuker for egen del, sier Svenneby til NRK.

Hans oppfatning deles av lederen i Sosialistisk Ungdom, Synnøve Kronen Snyen, som mener det ikke bør være en automatikk i at unge må vente lengst på vaksine.

– Jeg forventer at Folkehelseinstituttet og regjeringen gjør en grundig vurdering av om ungdom bør vaksineres før friske voksne, sier Snyen.

FHI: — Ser på denne aldersgruppen

Folkehelseinstituttet ser på hvilken effekt det vil ha dersom en endrer rekkefølgen og vaksinerer unge først, informerer smitteverndirektør Geir Bukholm.

– Jeg tror kanskje ikke vi ser på studenter som studentgruppe, men vi ser helt klart på denne aldersgruppen og hvilken effekt det kan ha at de blir vaksinert tidligere enn det som først har vært planlagt, sier Bukholm, og fortsetter:

— I tillegg til det, ser vi nok på utdanningsinstitusjonene spesielt for å se om det er viktig at vi gjør egne tiltak i forhold til prioriteringen av dem, sier Bukholm.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS