gjennomslag for studentene

Thailand og Malaysia kutter studieavgift etter protester

Studieavgiften reduseres med opp til 50 prosent i Thailand. — For lite, for sent, sier studentleder.

Bildet er av protestanter i Bangkok, Thailand. I august har det blitt demonstrert mot Thailands statsminister, Prayut Chan-o-cha steps, etter det mange mener er en svært dårlig håndtering av covid-19-pandemien.
Bildet er av protestanter i Bangkok, Thailand. I august har det blitt demonstrert mot Thailands statsminister, Prayut Chan-o-cha steps, etter det mange mener er en svært dårlig håndtering av covid-19-pandemien.

I mange land der studenter må betale studieavgifter, har det kommet protester og demonstrasjoner i forbindelse med pandemien. Stengte campuser har ført til vanskeligheter for mange.

To land —Både Thailand og Malaysia har nå tilbudt studentene sine en stor studieavgifts-rabatt, eller at de rett og slett får refundert pengene sine. Her har pandemien nemlig blusset opp igjen i det siste, og det er forventet at campuser må holde stengt også neste semester.

Det skriver Times Higher Education (THE).

Statsministeren i Thailand, Prayut Chan-o-cha, har bedt universitetene om å redusere studieavgiften for alt bra bachelorstudenter til doktorgradsstudenter, med opp til 50 prosent. Regjeringen vil bistå universitetene med penger.

Hvor mye rabatt studentene får avhenger av hvor dyr utdanningen er i utgangspunktet. De som studerer ved private universiteter får en flat rabatt.

Studentledere, Netiwit Chotiphatphaisal, sier til Times Higher Education at dette er gode nyheter, men at det kommer veldig sent, og at det ikke ville skjedd om ikke studentene forlangte det.

Thailandske studenter har protestert for at staten skal komme med en støttepakke som denne i forbindelse med korona. De takket nei til et opprinnelig tilbud på 10 prosent rabatt. I juli ble protestene enda mer intense, og flere tusen personer signerte ulike underskriftskampanjer.

— Etter hvert som flere snakket ut i offentligheten, aksepterte til slutt regjeringen kravene til studentene, som sliter rundt om i landet, sier Chotiphatphaisal.

I Malaysia har pandemien også gått hardt utover studenter. Etter mye kritikk har regjeringen der nå kommet med et lignende initiativ til lavere studieavgifter. Det vil koste det tilsvarende av 32 millioner pund, og vil hjelpe rundt 400 000 studenter ved offentlige universiteter, ifølge nyhetsbyrået Bernama.

Departementet for høyere utdanning i Malaysia anslår at dette tilsvarer en reduksjon på mellom 10 og 35 prosent.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS