covid-19

Studentersamfunn stenger ned i Oslo og Trondheim

Studentersamfundet i Trondheim er stengt, det samme er Chateau Neuf i Oslo. I Bergen har Det Akademiske Kvarter redusert åpningstidene.

Studentersamfundet i Trondheim er stengt for resten av semesteret.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brussel (Khrono): Koronapandemien setter en stopper for aktiviteten både ved Studentersamfundet i Trondheim og Chateau Neuf i Oslo.

I Trondheim ble det klart allerede før helga at Studentersamfundet ville stenge dørene for semesteret natt til lørdag, for å hindre smittespredning og redusere belastningen for de frivillige.

– Dette er tung avgjørelse å ta. Som Trondheimstudentenes naturlige samlingssted både i og utenfor pandemi har det vært veldig viktig for oss å skape et sosialt tilbud for alle, spesielt i en periode hvor behovet for en sosial arena på mange måter har vært større enn noen gang, skriver Studentersamfundets leder Karen Mjør i en pressemelding.

Ifølge Adresseavisen blir Mjør den første lederen for Studentersamfundet som har vært nødt til å stenge etter andre verdenskrig.

— På den ene sida er det utrolig kjipt å måtte stenge, men samtidig er vi overbevist om at dette er rett valg nå. Vi er glade for at vi har kunnet holde åpent så lenge som vi har gjort, sier hun til avisa.

I pressemeldingen roser de både besøkende og frivillige men legger til at smitterisikoen er så stor at de ser stenging som det mest forsvarlige.

Stengt etter smitte i Oslo

I Oslo skriver daglig leder Linn Cecilie Andresen ved Det norske stundentersamfund og Chateau Neuf i en pressemelding lørdag kveld at de stenger Chateau Neuf midlertidig.

Chateau Neuf i Oslo.

«I etterkant av flere åpne og lukkede arrangement denne uken er det avdekket at en av våre ansatte dessverre har fått påvist koronavirus,» skriver hun. Personen som er smittet skal være satt i isolasjon med «et mildt sykdomsforløp». Ansatte som har nærkontakt med vedkommende er i karantene.

De ber nå alle som var på Chateau Neuf tredje november om å følge med på eventuelle symptomer, holde seg hjemme og teste seg om de får symptomer.

«Chateau Neuf har gode smittevernrutiner, og det er grunnen til at dette er det første registrerte smittetilfellet hos oss. Alle som er registrert på Chateau Neuf den aktuelle kvelden er varslet», skriver de videre.

Dørene til huset ble stengt fra og med klokka 18 lørdag, alle forestillinger er avlyst ut november.

Reduserte åpningstider i Bergen

Det Akademiske Kvarter, studentenes kulturhus i Bergen, holder åpent, men skriver i en melding på Facebook at de vil ha reduserte åpningstider fra og med fredag.

De peker på økende smittertrykk og nye restriksjoner fra regjeringen og byrådet i Bergen. De vil i første omgang ha begrensede åpningstider de neste to ukene.

Powered by Labrador CMS