nye regler fra 26. november

Skjerper innreisekrav, men åpner for ny gruppe

Alle som skal inn til Norge, må registrere seg på forhånd. Ellers er det verdt å merke seg at regler rundt innreise blir som før pandemien.

Justisminister Emilie Mehl under fredagens pressekonferanse.
Justisminister Emilie Mehl under fredagens pressekonferanse.
Publisert

Det ble klart under fredagens pressekonferanse med regjeringen.

— Som følge av smittesituasjonen har regjeringen nå besluttet å innføre strengere kontrollkrav ved innreise til Norge, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på pressekonferansen.

Khrono har tidligere skrevet at regjeringen ikke har åpnet for innreise for forskere og andre som ikke kan fremvise koronapass tilknyttet EUs løsning.

Selv om innreisekravene nå skjerpes og alle, også nordmenn, må registrere seg ved innreise til Norge, åpnes også landet opp slik at vanlige regler for innreise, slik de var før pandemien, skal gjelde fra og med neste fredag, 26. november.

— Vanlige regler gjelder

Det kan vanskelig tolkes på andre måter enn at forskere fra for eksempel USA eller andre land som ikke er tilknyttet EUs løsning, nå kan reise inn til Norge såfremt de registrerer seg på forhånd.

— Vi har besluttet å åpne for innreise for den siste gruppen som frem til nå har vært utestengt fra Norge. Vanlige regler for innreise gjelder, slik det var før pandemien. Situasjonen fortsatt uoversiktlig i mange land, og for å begrense importsmitte, må alle registrere seg før de kommer inn til Norge, sa Mehl.

Fra og med 26. november vil følgende være gjeldende:

  • Kommer du til Norge fra og med denne datoen, må du registrere deg - også dersom du er norsk - både uvaksinerte og vaksinerte på EntryNorway.no
  • Politiet utøver vanlig innreisekontroll for alle reisende som kommer fra land utenfor Schengen. De vil også kontrollere at reisende oppfyller plikt til registering, test og karantene.
  • Reiser innenfor Schengen: Vil fortsette kontrollen på indre grense som i dag. Vil gjøre vurderinger og kan kontrollere at reisende oppfyller de nye kravene.
  • Det vil fortsatt kunne være grunnlag for bortvisning av utlendinger som ikke oppfyller disse kravene, eller mangler dokumentasjon. Alle nordmenn kan også bøtelegges eller anmeldes for dette.
  • Karantenehotellordningen videreføres som tilbud. Hvis du ikke har et annet egnet oppholdssted, skal du dra på karantenehotell.
Powered by Labrador CMS