Sykepleieutdanning

Studenter føler seg presset til å møte på forelesning

— Vi opplever at foreleserne kommuniserer til oss at symptom på covid-19 ikke er gyldig fraværsgrunn, sier tillitsvalgt.

OsloMet.
Publisert

Sykepleierstudenter ved OsloMet sier at de føler seg presset til å møte på forelesning med symptomer på covid-19.

Det skriver VG.

— Ekstra utfordrende

Tillitsvalgt Aylin Yildirim sier til avisen at det særlig er knyttet bekymringer til seminaret i anatomi, som arrangeres hver torsdag.

— Vi opplever at foreleserne kommuniserer til oss at symptom på covid-19 ikke er gyldig fraværsgrunn. Kravet er at alle må møte opp på åtte av ti seminarer, ellers mister man muligheten til å gå opp til eksamen, forteller Yildirim, og legger til at flere av studentene føler seg presset til å delta på anatomiseminaret selv om de har luftveissymptomer.

Onsdag denne uken var hun og flere av medstudentene i møte med ledelsen, skriver VG.

— Vi var seks studenter som møtte en fra ledelsen. Dessverre fikk vi ikke klare svar på hvordan koronafravær i anatomi skal håndteres.

— Vi opplever det som ekstra utfordrende at reglene for korona-relatert fravær praktiseres ulikt mellom foreleserne. Det oppleves som urettferdig, sier Yildirim.

Saken følges opp

Instituttleder ved OsloMet, Marit Kirkevold, sier at studentene skal være hjemme dersom de har luftveissymptomer.

– Vi har klare retningslinjer på at studentene ikke skal møte opp når de er syke. Informasjonen er både lagt ut skriftlig og gjentatt muntlig, sier Kirkevold til VG.

Hun opplyser om at saken følges opp videre.

— Studieleder tar nå en ny runde med lærerne for å forsikre seg om at alle er helt tydelig på disse retningslinjene, sier instituttlederen.

Powered by Labrador CMS