Fadderuke

NMBU får hurtigtester etter smitte på fadderfest

Etter at en smittet person deltok på fadderfest ble over 100 faddere tatt ut i karantene. Nå får NMBU 600 hurtigtester de selv kan disponere.

Covid-19-testrør. Her fra Haukeland Universitetssykehus.
Publisert Oppdatert

Søndag 15. august meldte Khrono at en gruppe på over 100 faddere ved Fakultet for realfag og teknologi (Realtek) ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) var satt i karantene på grunn av en smittet person i gruppen.

Den smittede personen hadde vært på en fadderfest, der faddere fra Realtek og Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) hadde deltatt.

Universitetsdirektør Lars Atle Holm.

Direktør ved NMBU Lars Atle Holm opplyser at omtrent 120 personer er blitt testet i sammenheng dette smittetilfellet. Dette skal ha vært hele kohorten til den smittede personen, pluss noen ekstra.

— Testsvarene har vi foreløpig ikke fått, men vi tror vi får de i ettermiddag eller i morgen tidlig, sier Holm til Khrono.

Universitetet er i dialog med kommunen og kommuneoverlegen, og det har blitt avgjort at de skal bruke hurtigtester ved behov. NMBU skal først få 600 hurtigtester som de selv kan disponere, opplyser Holm. Universitetet kommer også til å fortsette med kohortsystemet som brukes i dag.

— Da kan vi ta ut hele grupper og sette de karantene hvis det skulle dukke opp smittetilfeller, sier Holm.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Vaksinerte i karantene

De gjeldene nasjonale karantenereglene sier at fullvaksinerte, eller de som har tatt første vaksinedose for mellom tre og femten uker siden, er unntatt karantene ved nærkontakt med en smittet person (smittekarantene).

Kun to av alle fadderne som er tatt ut i karantene skal ha vært uvaksinerte, opplyser NMBU.

— Hvorfor må fadderne sitte i karantene når de fleste er vaksinerte?

— Vi ønsker rett og slett å være litt på den sikre siden. Selv om man har fått både én og to doser kan man smitte. Det er rett og slett føre var, sier Holm.

— Det skal være en balanse mellom smittefaren og tiltakene. Her opplevde vi at det var riktig å ta ut denne gruppen og teste så raskt som mulig, legger han til.

Powered by Labrador CMS