Korona

Sender vaksine-SMS til 9000 helsefag­studenter

Ifølge helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har 9000 helsefagstudenter fått melding om å bidra i vaksinerings­arbeidet i juleferien.

Helsedirektør Bjørn Guldvog, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og direktør i FHI Camilla Stoltenberg under en pressekonferanse om koronasituasjonen 21. desember.
Publisert Oppdatert

Regjeringen holdt tirsdag 21. desember en ny pressekonferanse om koronasituasjonen.

Det var her helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) kom med nyheten.

9000 helsefagstudenter har i dag mottatt en SMS med en oppfordring om å bruke juleferien sin til å hjelpe til med vaksinasjonsarbeidet.

— Vi vet ikke hvor mange som stiller opp, men vi håper mange vil bidra. Staten tar regningen, sa Kjerkol på pressekonferansen.

I en pressemelding sendt ut fredag 17. desember presiserer Kunnskapsdepartementet hvilke studenter som oppfordres til å bidra som vaksinevikarer.

  • Sykepleie (2. år – 3. år)
  • Paramedisin (2. år – 3. år)
  • Medisin (1. år – 6. år)
  • Vernepleie (2. år – 3. år)
  • Radiografi (2. år – 3. år)
  • Bioingeniør (2. år – 3. år)

Ber studentene ta vakter i jula

Oppfordringen til helsefagstudentene er et av tiltakene regjeringen har satt i verk for at flest mulig skal få den tredje vaksinedosen så fort som mulig.

Om lag 700.000 vaksinedoser blir sendt til landets kommuner før jul, som betyr at kommunene må vaksinere i rekordfart.

— De neste ukene skal det settes veldig mange vaksiner på kort tid i kommuner over hele landet. Det er et stort behov for at flere kan bidra i denne viktige jobben. Jeg oppfordrer studenter som reiser hjem på juleferie om stille seg til disposisjon for å ta vakter på vaksinekontor i romjulen og i ukene etter nyttår, skrev forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i pressemeldingen.

Han forklarte at det er omtrent 9000 studenter som har kommet så langt i utdanningen sin at de kan sette sprøyter på egen hånd.

Skal bli tilbudt god betaling

Aktuelle studenter har i helgen fått SMS om hvordan de får studentlisens, et bevis på at studentene er kvalifiserte til å gjøre jobben. Bemanningsbyrået ManpowerGroup er hyret inn til å organisere rekrutteringen av helsefagstudenter.

«Studentene vil bli tilbudt god lønn og vil få ekstra betalt for arbeid på røde dager i henhold til tariffen», skriver regjeringen i pressemeldingen fra forrige uke.

— Jeg er klar over at mange studenter på helsefag har jobb ved siden av studiene og at dere allerede har gitt uvurderlige bidrag i pandemihåndteringen. Likevel må jeg bare understreke at vi er i en akutt situasjon og at det er behov for forsterket innsats. Vi håper at mange av studentene som får SMS melder sin interesse for å ta vakter. Også håper jeg at de som får tilbud om vaksinen takker ja, skriver Borten Moe i pressemeldingen.

Han presiserer at studenter som allerede har tatt på seg vakter i jula i helse- og omsorgstjenesten ikke bør melde seg.

Powered by Labrador CMS