korona

Amerikanske studenter sliter med å henge med etter pandemien

— Utfordringene knytter seg til forberedelser, tidsbruk, generelle studieferdigheter og fullføring av oppgaver, oppsummerer professor.

En undersøkelse blant de ansatte her ved University of California viser en dyster tendens når det gjelder kunnskapene til de som begynner på universitetet.

Amerikanske studenter, særlig førsteårsstudenter, ligger langt bak etter snart tre år med pandemi, skriver Times Higher Education (THE).

Utdanningsmagasinet har studert data fra ulike undersøkelser som er gjennomført i USA i år og intervjuet professorer og andre ansatte ved flere universiteter.

— Mange sliter

På landsbasis gikk søkertallene i USA ned med 2,4 prosent i år, og trenden har vært nedadgående gjennom hele pandemien.

Statistikk viser at førsteårsstudenter som starter på høyere utdanning ikke har vært dårligere til å lese på over 30 år. Når det gjelder mattekunnskaper, har nivået aldri før vært lavere, skriver THE.

University of California, Berkeley, er blant institusjonene som har gått ut og slått alarm om situasjonen.

Professor Oliver O'Reilly, som er prorektor for utdanning ved universitetet, vedgår at det selv for et stort universitet som Berkeley er krevende å ta imot studenter som virker å være satt tilbake av pandemien.

— Vi ser at svært mange nye studenter sliter. Utfordringene knytter seg til forberedelser, tidsbruk, generelle studieferdigheter og fullføring av oppgaver, sier O'Reilly.

Han forteller videre at etterspørselen etter lese- og mattekurs er enorm og at etterspørselen går langt ut over det universitetet egentlig har kapasitet til å hanskes med.

Manglende motstandskraft

En spørreundersøkelse blant de ansatte ved Berkeley konkluderer med at underviserne finner det krevende at særlig nye studenter sliter med å tilpasse seg kravene i høyere utdanning.

Foreleserne beskriver studenter som ikke har motstandskraft, som ikke viser initiativ, som er dårligere på organisering og som er uinteresserte i klasseromsdiskusjoner.

I Norge konkluderte en rapport fra koronakommisjonen som kom i vår med at det foreløpig ikke er mulig å si at studentene her til lands har tapt læringsutbytte.

Det ble blant annet vist til historisk lave strykprosenter under hele pandemien, skrev Khrono i april i år.

Kommisjonen understreket videre at det er usikkert hvordan de skal forstå de optimistiske tilbakemeldingene, og skrev at selv om studiepoengproduksjonen har vært høy, kan frafall og forsinkelser ha blitt kompensert i statistikken av de ekstra studieplassene som ble tilført i perioden.

«Studenter som var et stykke ut i studieløpet, inkludert doktorgradsstudenter, har fullført, men det gjenstår å se hvordan utfallene blir for studenter som ble pålagt smitteverntiltak før de hadde kommet skikkelig i gang», står det i rapporten fra kommisjonen.

Powered by Labrador CMS