koronafaste

Kommunen spanderte julemat på studenter

42 studenter i Grimstad kom seg ikke hjem til familien til jul. Da kom kommunen på døren med julemiddag.

Pinnekjøtt var en av julemiddagene som ble levert på døren til studenter i Grimstad av kommunen før julaften. Illustrasjonsfoto
Pinnekjøtt var en av julemiddagene som ble levert på døren til studenter i Grimstad av kommunen før julaften. Illustrasjonsfoto
Publisert

42 studenter i Grimstad kom seg ikke hjem til familien til jul. Da spanderte kommunen julemiddag på dem. Det var avisen Varden som først omtalte julegaven fra kommunen.

– Dette var koselig, en fin gest når jeg ikke kan reise hjem til familien i Nepal på grunn av koronaen, sier Dipendi Subedi til avisen.

Da Khrono tar kontakt etter julaften kan han melde om at han nå har prøvd pinnekjøtt for første gang.

— Vi hadde noen valgmuligheter, men jeg valgte da pinnekjøtt.

— Har du smakt det før?

Stipendiat Dipendi Subedi.
Stipendiat Dipendi Subedi.

— Aldri. Men det var godt altså, humrer han.

Stipendiaten ved Universitetet i Agder (UiA) var en av flere av de 42 studentene som ikke kunne reise hjem på grunn av korona.

— Vanligvis samler vi hele familien. Feiringen i seg selv er ikke så viktig, men det er en fin ferie sammen med hele familien. Forhåpentligvis kan jeg reise hjem igjen til sommeren, sier Subedi til Khrono.

Det er andre året på rad at Grimstad kommune og frivillige stiller opp for koronafaste studenter ved UiA. Også andre steder i landet har frivillige stilt opp for studenter som ikke kommer seg hjem i julen. Ved Universitetet Sørøst-Norge inviterte ansatte studenter med på julefeiring hjemme.

– Denne lille ekstrajobben gjør jeg med glede, sier leder av kjøkkentjenesten i Grimstad, Harald Birkenes, til Varden.

Powered by Labrador CMS