Korona

Studiekommuner får ekstra vaksinedoser

Regjeringen legger opp til at studenter skal kunne få andre dose av koronavaksinen der de studerer og gir flere doser til studiekommunene.

Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister, håper at vaksinenyheten gjør at studenter får en god start på høstsemesteret.
Publisert

Det betyr at studenter kan få første dose i hjemkommunen når de er hjemme på sommerferie og den andre dosen når de kommer til studiestedet til høsten.

– Dette er en nyhet jeg har gledet meg skikkelig til å fortelle. Ikke bare sparer vi studentene for utgiften det er å måtte reise hjem for å ta vaksine, men vi bidrar også til at de blir fullvaksinert uten unødige forsinkelser. Det betyr at studenter landet over vil få en vesentlig bedre start på utdanningen sin i høst både faglig og sosialt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

– Nå forventer jeg at utdanningsinstitusjonene legger til rette for at studentene kan være så mye som mulig på campus, og at de inkluderer andreårsstudentene i fadderuken, sier han.

Den ekstra tildelingen av vaksiner vil først skje etter at alle over 18 år har fått første dose, og den vil skje slik at alle studenter vil få dose to innen tolv uker.

Som Khrono har skrevet tidligere har Folkehelseinstituttet ønsket å justere vaksineutsendelsene for å sørge for at det er nok doser der studentene befinner seg, og åpnet for at man kan ta dosene på ulike steder.

Powered by Labrador CMS