Debatt Svein Stølen

Kritisk for hver enkelt student. Nå må meteren falle

Mange ungdommer og unge voksne rapporterer om psykiske plager. Universiteter og høgskoler må nå få åpne opp mer, mener rektor Svein Stølen. Tirsdag presenterer regjeringen nye tiltak.

Universitet og høgskoler kan bruke bare 40 prosent av kapasiteten i store auditorier dersom enmeters-regelen skal overholdes. Torsdag denne uka kommer regjeringen med nye koronaregler. Og enmeters-regelen i auditorier bør fjernes, mener UiO-rektor.
Publisert Oppdatert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Snart 2 år!

En rekke ulike hensyn skal løftes og brynes mot hverandre når tiltakene mot koronasmitte i disse dager nok en gang vurderes. I denne helheten må studentene ivaretas.

Jeg mener det nå er nødvendig å åpne opp for betydelig mer fysisk undervisning ved universiteter og høyskoler.

Universiteter og høgskoler må så langt mulig tilrettelegge for god digital undervisning både våren 2022 og i årene som kommer. Likevel, vi vet at tiden med mye digital undervisning har vært utfordrende for mange studenter.

Selv om mange har klart seg rimelig godt, rapporter også mange om konsentrasjonsvansker, lavere læringsutbytte og en del har ikke klart å fullføre sine emner og studier.

...mange ungdommer og unge voksne har rapportert om økende psykiske plager.

Svein Stølen, rektor Universitetet i Oslo

I tillegg har Universitets og høyskolesektoren må derfor strekke seg langt for å bidra til at disse unge menneskene, i en formativ periode i deres liv, får et så godt faglig og sosialt tilbud som mulig.

Regjeringens til en hver tid gjeldende retningslinjer og påbud er førende for hva vi evner å få til. Det er mye som tyder på at studentene er både slitne og leie.

Vi frykter frafall. Det vil være krevende for universitets- og høgskolesektoren, men langt viktigere; det er kritisk for hver enkelt student.

Jeg mener det nå er helt nødvendig å revurdere balansen og å åpne opp for betydelig mer fysisk undervisning. Nå må meteren falle. Det vil gjøre en betydelig forskjell for hva vi evner å tilby.

Powered by Labrador CMS