korona

Universiteter og høgskoler får koronabrev i kveld

Regjeringen kommer med nye koronatiltak klokken 19.00 i kveld. Statsråd Ola Borten Moe håper det ikke blir store overraskelser for sektoren.

Ola Borten Moe håper på få overraskelser for sektoren når de nye koronatiltakene blir presentert klokken 19 i kveld.
Publisert Oppdatert

Tirsdag innledet forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på UHR-konferansen (Universitets- og høgskolerådet). Temaet var egentlig langtidsplanen for forskning og høyere utdanning, og den snakket han absolutt mest om. Men starten ble noe annet:

— Dessverre må jeg starte med å snakke om noe vi alle er veldig lei av - korona. Det er stor grad av usikkerhet nå fordi vi ikke vet nok om omikronviruset, smittenivået er høyt og belastningen på helsevesenet øker, sa Borten Moe.

Forstår at situasjonen er vrien

Han trakk fram at han mandag hadde møte med sektoren om situasjonen og det har vært en utvikling siden da.

— I kveld kommer det nye tiltak og regjeringen skal bestemme hvilke i ettermiddag. Jeg sa på møtet vårt at sektoren må være forberedt på raske endringer, og planlegge for det. Jeg skjønner at det setter både studenter, ansatte og institusjoner i en vrien situasjon, men sånn er det for alle sektorer og alle land, sa Borten Moe, og fortsatte:

— Per nå så er det ikke egne tiltak for universiteter og høyskoler. Når det gjelder eksamen, så er situasjonen at institusjonene selv må avgjøre hvordan de skal gjennomføre eksamen - enten digitalt, fysisk eller hjemmeeksamen.

Sender brev i kveld

Ola Borten Moe sa at Kunnskapsdepartementet i etterkant av regjeringskonferansen i kveld vil sende ut et brev til sektoren hvor de både oppsummerer mandagens møte og hva de nye tiltakene vil innebærer.

— Det er viktig for oss å holde god kontakt med dere også fremover og det skal jeg gjøre alt for å bidra til, og så håper jeg ikke det kommer store overraskelser for sektoren i kveld, sa Borten Moe, før han begynte på innlegget om langtidsplanen.

Powered by Labrador CMS