NTNU

Ber om at alle fadder­aktiviteter i Trondheim blir avlyst

Ledelsen ved NTNU og studentledere i Trondheim ber om at de siste fadderarrangementene og andre sosiale aktiviteter mellom studenter avlyses.

Rektor Anne Borg ber strudentene avlyse alle fadderarrangementer og sosiale aktiviteter.
Publisert Oppdatert

(Saken er oppdatert)

Torsdag ble det meldt om 113 nye smittetilfeller i Trondheim. Mange av disse er studenter.

På bakgrunn av dette går nå ledelsen i Trondheim kommune, NTNUs rektor Anne Borg og lederen for studenttinget, Andreas Knudsen Sund, ut med en felles, sterk oppfordring om å avlyse siste del av fadderukene og andre sosiale aktiviteter de nærmeste dagene, heter det i en pressemelding fra universitetet.

De trekker fram at hensikten er å beskytte studentene og bidra til å få kontroll på utbruddet.

På den andre siden skal Trondheim kommune oppleve sprengt testkapasitet, og det kan være store mørketall.

Les også: Trondheim vil masseteste 35.000 studenter

Bare i Trondheim

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Oppfordringen gjelder bare sosiale aktiviteter ved NTNU i Trondheim, ikke ved NTNU i Gjøvik og Ålesund.

Universitetet skriver også i pressemeldingen at NTNU fredag fortsetter med fysisk undervisning som opprinnelig planlagt i Trondheim.

— Forutsetningen er at alle studenter og ansatte følger skjerpede smittevernregler. Alle oppfordres om å holde minst en meter avstand både i undervisningssituasjoner og ellers på campus, heter det i pressemeldingen.

Oppfordrer alle til å gjøre det samme

Ellinor Lindström er leder av Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.

Til Khrono skriver hun at hun som leder av Velferdstinget stiller seg bak avgjørelsen som har blitt tatt av NTNU, men hun går ett hakk lenger:

— Jeg ønsker å anbefale alle de andre utdanningsinstitusjonene i Trondheim om å gjøre det samme. Jeg mener at det er viktig at vi står sammen om å få kontroll på smitten sånn som koronasituasjonen er i Trondheim nå, og da må vi huske at vi også har mange studenter i byen som ikke studerer ved NTNU, understreker Lindström i en e-post til khrono.

Munnbind påbudt i Trondheim og Ålesund

I Trondheim og Ålesund har kommunene innført påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst en meter avstand. Også i Gjøvik anbefales det å bruke munnbind i slike situasjoner. Dette gjelder for eksempel når det oppstår køer på vei inn og ut av auditorier, kantiner mv.

Universitetet forteller også at det er satt ut esker med gratis munnbind flere steder på campusene, i alle de tre byene.

— I Trondheim er det lov å forsyne seg med en hel pose med ti munnbind. Dette er tryggere enn å plukke ett og ett munnbind ut av posene, heter det i meldingen fra universitetet.

Det understrekes også i meldingen at beredskapsledelsen ved NTNU og i Trondheim kommune følger utviklingen nøye gjennom helga.

Studenter skal isoleres på hotell

Og inngangen til helga startet med en pressekonferanse der flere i kommuneapparatet stilte.

Der kunne fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell og helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune, Wenche Dehli, informere om at de jobber med å få på plass gode isolasjonsmuligheter på hotell for smittede studenter som bor kollektiver rundt om i byen.

Fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell orienterte om smittesituasjonen i Trondheim.

— Mange av de som smittes nå er unge, og de har ikke så stor risiko for alvorlig sykdom. Flere er også vaksinerte. Men vi ønsker ikke at smitten skal få spre seg vilt. Det setter på studiene og livet på hold for flere. Mange har nettopp flyttet hjemmefra og er i en sårbar situasjon. Vi prøver å gi så god info som mulig for hvordan de kan søke helsehjelp og støtte, sa Kimbell på pressekonferansen.

Også NTNU og samskipnaden jobber nå intenst med å få på plass en telefon- og chat-funksjon for alle studenter, blant annet alle de som er smittet.

— Fra neste uke vil befolkningen kunne ta i bruk hjemmetester, som er PcR-tester. Da trenger man ikke bestille time i forkant, man kan bare komme å hente materialet. Det vil komme informasjon om dette på hjemmesiden til kommunen, sa Kimbell.

— God bedring

Ordfører Rita Ottervik (Ap) er glad for at NTNU og studentlederne i Trondheim har gått ut med en anmodning om å avlyse resten av fadderuken.

— Vi må roe ned festaktiviteten og de uoversiktlige sosiale lagene. Lokalt må vi være strengere i tonen enn det regjeringa legger opp til, sa Ottervik.

Ordfører Rita Ottervik (Ap) sa at Trondheim kommune er nødt til å være strengere i tonen enn hva regjeringen legger opp til.

Og til de som nå er syke hadde hun følgende beskjed:

— God bedring, ta vare på dere selv og søk hjelp om dere trenger det. Og takk også for tålmodigheten for alle dere som sitter i karantene. Vi har klart oss gjennom flere smittebølger i Trondheim. Vi skal klare det denne gangen også og vi gjør det sammen, sa ordføreren.

Endringslogg:

27.08.2021, klokken 14.00: Artikkelen er oppdatert med kommentar fra Velferstinget i Trondheim.

Klokken 14.56: Oppdatert med sitater fra Trondheim kommunes pressekonferanse.

Powered by Labrador CMS