korona

Smitten brer seg blant studentene i Bergen og Trondheim

For tredje dagen på rad er det over 100 nye koronasmittede i Trondheim. I Bergen er det registrert 71 nye smittede det siste døgnet.

Flere studenter i Trondheim og ved NTNU er blitt koronasmittet de siste dagene.
Publisert Oppdatert

Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim er bekymret for smittesituasjonen.

— Det er over 100, men akkurat hvor mange, har vi ikke tall på akkurat nå. Det er færre enn 113 smittede, som det har vært de siste to dagene. Men tallet er fortsatt veldig høyt, sier Wolden til NTB.

Han sitter i møter med NTNU, Studentsamskipnaden, BI og Dronning Maud når NTB tar kontakt ved 11-tiden lørdag.

— Vi har krisemøter med dem, og vi snakker om rutiner for testing, sporing og hotell. Det er veldig mange studenter i 18-25-årsalderen som er smittet. Nå jobber vi med å ringe inn studentutbrudd, og vi ber dem om å avlyse sosial aktivitet i tiden fremover, sier han.

Fredag gikk ledelsen ved NTNU og studentledere i Trondheim ut og ba om at de siste fadderarrangementene og andre sosiale aktiviteter mellom studenter ble avlyst.

Rundt 170 på isolasjonshotell

Om at det er tredje dagen på rad med over 100 smittede, sier Wolden:

— Det er som forventet. Vi har hatt masse positive hurtigtester de siste dagene. De viser seg å stemme, for de slår også positivt ut på PcR-testene.

Nå er nesten alle studentene som skal studere i Trondheim i høst, tilbake i byen. Han ber studentene holde seg hjemme og unngå sosial kontakt.

— De som kommer tilbake nå har nok ambisjoner om å få til noe sosialt, men det må vi få dem til å unngå. Det er der smittespredningen skjer. Det jobber vi med nå, sier han og forteller at det er rundt 170 personer som er på isolasjonshotell i Trondheim.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Lange testkøer i Bergen

I Bergen er det registrert 71 nye det siste døgnet. Det er en markant nedgang fra dagen før, da det var registrert 121 nye smittede.

Da sto ungdommer i Bergen i kø for å la seg teste. Også søndag var det lang kø for å teste seg i Bergen.

Fire av de smittede er mellom 0 og 5 år, mens hele 28 er mellom 20 og 29 år. Ingen smittede er over 59 år, viser tall fra kommunen.

— Det er flere smitteklynger både i studentmiljøet og Bergen for øvrig nå. Det er viktig at vi alle tar ansvar, sier legevaktsjef Dagrun Waag Linchausen til Bergensavisen.

— Det er, som det pleier å være, litt lavere smittetall i helgen, men dette er flere enn det vi meldte forrige søndag. Så dette er fortsatt høye tall, sier hun videre.

Legevaktsjefen oppfordrer studentene til å ha få nærkontakter, holde avstand, tenke smittevern, og de som ikke er fullvaksinert om å vaksinere seg.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS