Studier i utlandet

Nå reiser norske studenter ut i verden igjen

Ansa-president Sine Schei (22) forteller om sterk økning i aktivitetsnivået blant norske utenlandsstudenter.

Sine Schei trives som ny Ansa-president, og ser lyst på fremtiden til de norske utenlandsstudentene.
Publisert Oppdatert

Da koronapandemien for alvor brøt ut i mars 2020, var det bom stopp for store deler av verden.

Av de mange som ble rammet, var de norske utenlandsstudentene. På kort varsel måtte de aller fleste komme seg raskt hjem til Norge, uten å vite noe om hvordan fremtiden ville komme til å se ut.

— Med fasit i hånd, kan vi si at pandemien har vært tøff både for studenter og for ANSA som organisasjon. Men nå går det mot lysere tider og en vakker vår, sier Ansa-president Sine Schei til Khrono.

Voldsom aktivitet

Selv om pandemien ikke offisielt er over ennå, er verden atskillig mer normal enn det vi har vært vant med de siste to årene.

Schei forteller at de fleste landene der det befinner seg norske studenter, i stor grad har åpnet om samfunnet igjen. Dette har ført til at Ansa har kunne øke aktivitetsnivået sitt gradvis, og gått fra digitale alternativer tilbake til fysiske samlinger og arrangementer.

— Vi ser en voldsom aktivitet, og ingenting er bedre enn det. Situasjonen begynner å ligne normalen, og det er både studenter og tillitsvalgte veldig glade for, sier presidenten.

— Vanskelig

Ansa har gjennom hele pandemien forsøkt å opprettholde aktivitetsnivået mest mulig, men Schei forteller at det har vært vanskelig.

— Selv om mange av medlemmene våre faktisk har kunnet være i utlandet i lange perioder, har restriksjonene gjort at det har vært bortimot umulig å arrangere fysiske arrangementer, sier hun.

— Det har vært vanskelig å beholde motivasjonen, men de tillitsvalgte har vært gode på å se mulighetene fremfor begrensningene, og for eksempel arrangert utetreninger der det har vært lov. Men noen store 17. mai-fester har det ikke blitt.

Trives som president

Det er med stor glede at Schei, som bare har vært Ansa-president i snaut to måneder, nå registrerer at norske studenter igjen er på vei ut i verden. Inntrykket hennes er at situasjonen nå er tilnærmet normal.

— Det er også kjekt å registrere at utvekslingen igjen har tatt seg opp, påpeker hun.

På spørsmål om hvordan den første tiden som Ansa-president har vært, svarer Schei at det har vært gøy.

— Ja, til nå har det vært veldig spennende og givende. Jeg har mange flinke folk rundt meg, og jeg har blitt tatt godt imot av studentbevegelsen, sier 22-åringen, som i fjor fullførte en bachelorgrad i globale utfordringer.

Powered by Labrador CMS