Penger

Nå får korona­rammede fagskoler og private høg­skoler også 40 millioner

Regjeringen deler ut penger som skal gå til tiltak for studieprogresjon og fullføring for koronarammede studenter.

Studentene ved Handelshøyskolen BI får mest av alle institusjonene med nesten 7,5 millioner kroner. Her fra campus Nydalen, studiestart 2020.
Publisert Oppdatert

Nylig delte regjeringen ut 40 millioner kroner til studentsamskipnadene, nå får også koronarammede fagskoler og private høgskoler 40 millioner kroner. Dette er den siste i en rekke utdelinger som skal komme studentene til gode.

«Regjeringen ønsker å forhindre at studenter kommer på etterskudd med studiene på grunn av pandemien», skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding fra 30. juni.

Nødvendige tiltak for studentene

— Selv om vi kan glede oss til en mer normal studiehverdag til høsten, har mer enn et år med mye digital undervisning og lite tilgang til studiestedet gjort at mange studenter står i fare for å bli forsinket i studiene. Derfor gir vi nå fagskolene og de private høyskolene mer penger til å til å ta igjen utsatte aktiviteter og gi studentene ekstra faglig oppfølging også neste semester, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i pressemeldingen.

Pengene skal gi økt handlingsrom til å gjennomføre nødvendige tiltak for studentene.

En arbeidsgruppe som har sett på aktuelle tiltak for studieprogresjon og gjennomføring anbefaler også at det settes inn tiltak for høsten 2021.

— Det er også viktig å ha med seg at konsekvensene av pandemien for studentene kan komme eller bli synlige først litt lenger fram i tid, sier Asheim.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Disse får penger

Pengene deles ut til 61 fagskoler og 25 private høgskoler. 20 millioner kroner går til fagskolene, og 20 millioner går til de private høgskolene. Alle institusjonene får et grunnbeløp på 50 tusen kroner, resten er fordelt etter studenttall.

Disse fagskolene får mest:

  • Noroff Fagskole AS - 1.938.785 kroner
  • Fagskolen Kristiania - 1.631.922 kroner
  • Fagskolen i Viken - 1.308.214 kroner

Disse private høgskolene får mest:

  • Handelshøyskolen BI - 7.492.000 kroner
  • Høyskolen Kristiania - 5.145.000 kroner
  • VID vitenskapelige høgskole - 1.894.000 kroner
Powered by Labrador CMS