pandemi

Her må 10 000 studenter i karantene

Nærmere 10.000 studenter på et universitet i Dalian nordøst i Kina må bli på sine internat og i hotellkarantene etter et koronautbrudd på universitetet.

Temperaturmåling og sjekking av koronasertifikat før man kan gå inn på kjøpesenter i Beijing.

Studentene som sitter i karantene deltar i fjernundervisning og får mat levert til internatrommene sine. Hundrevis av studenter som har vært nærkontakter, er overført til hoteller for observasjon. Det er blitt registrert 60 smittetilfeller blant studentene. Til sammen er over 200 personer smittet i Dalian, som har over seks millioner innbyggere.

Nedstengingen er siste eksempel på Kinas nulltoleranse mot koronasmitte, som har skapt store forstyrrelser i kinesernes dagligliv. Store deler av befolkningen har blitt vant til karantener, obligatorisk testing, og reiserestriksjoner. Fra onsdag må alle som ankommer hovedstaden Beijing fra andre deler av landet, framvise en negativ test som er høyst 48 timer gammel.

Kina har offisielt registrert færre enn 100.000 koronatilfeller. Landet har en av verdens høyeste vaksinasjonsrater, og det har vært lite åpen motstand mot de strenge tiltakene.

Imidlertid ble det stor oppstandelse på internett da helsearbeidere drepte hunden til en mann i karantene i byen Shangrao. Lokale myndigheter måtte komme med en uttalelse der det het at helsearbeiderne og mannen hadde kommet til en forståelse.

Powered by Labrador CMS