dødsfall

Bente Træen er død

Professor i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo (UiO), Bente Træen, er død. Hun ble 64 år gammel.

Bente Træen i 2019. Fire år senere døde den anerkjente professoren 64 år gammel.
Publisert Oppdatert

Natt til mandag publiserte Bente Træens datter, Aurora Sofie Træen Sørensen (23), et åpent innlegg på Facebook, der hun formidlet at moren hadde blitt rammet av hjerneblødning på lørdag.

Det var allerede da klart at Bente Træen ikke kom til å overleve, ifølge datteren. Mandag kveld kom meldingen om at 64-åringen var gått bort.

— Dypt og inderlig savnet

De fleste store mediene i Norge omtalte dødsfallet mandag kveld, og i en tekstmelding til VG skriver datteren Aurora Sofie at moren har brakt mening, vakkerhet, lykke, beskyttelse og kjærlighet til livet hennes.

— Hun er dypt og inderlig savnet av meg og alle rundt seg. Hun er min største heltinne og jeg elsker henne over alt på jord, skriver Aurora Sofie Træen Sørensen.

Bente Træen etterlater seg også en sønn, 26 år gamle August Leonard Træen Sørensen.

Styreleder

I tillegg til å være en kjent forfatter og spaltist i flere blader og aviser, var professor Bente Træen også styreleder i Helseutvalget, stiftelsen som blant annet arbeider for bedre seksuell helse.

Mandag kveld skriver de følgende på Facebook:

«Det er med stor sorg at vi i dag har mottatt dødsbudskapet om at styreleder Bente Træen sovnet stille inn i dag. Våre tanker og dype medfølelse går til Aurora og August med familie og venner.»

Fortalte om kreftoperasjon

I et innlegg på forskersonen.no for en måned siden fortalte Bente Træen at hun nylig var blitt operert for kreft.

Bente Træen fikk Forskningsrådets formidlingspris i 2003 for sin forskning på seksualvaner. Før hun ble professor ved Universitetet i Oslo, hadde hun tilsvarende stilling ved UiT Norges arktiske universitet.

Hun var opprinnelig utdannet tannlege, og disputerte i 1993 ved Det medisinske fakultet ved UiO for dr.philos.-graden på område epidemiologi og sexologi.

Powered by Labrador CMS