Som å danse på skyer, mente Mathilde Eberholst og Disa Nilsen om lørdagens skumparty på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Få folk, mye skum utenfor Det norske studentersamfund i Oslo på avslutning av årets studentfestival. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Plassen foran Chateau Neuf var fylt opp av store mengder skum. Klart for party! Foto: Ketil Blom Haugstulen
Skumparty! Litt kaldt, men gøy for de som kastet seg uti det. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Sko og klær ble våte av alt skummet på festen på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Skumparty avsluttet årets studentfestival i Oslo. Joakim Tjøstheim var både over og under skummet i et kvarter. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Euforisk, var Joakim Tjøstheim sin beskrivelse av opplevelsen han hadde i skummet. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Studenten ville egentlig ikke bli våt, men på slutten av kvelden tok han av klærne og hoppet i det. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Jentegjengen inne for å få litt varme etter skumparty. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Skumparty. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Skummende avslutning på årets Studentfestival i Oslo 2017. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Skumparty avsluttet studentfestivalen i Oslo

Lite folk, men mye skum markerte lørdag slutten på årets fadderuker og studentfestival på Chateau Neuf i Oslo. — Å danse i skummet er euforisk, sier masterstudent Joakim Tjøstheim.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentfestivalen i Oslo (STUDiO) ble lørdag 26. august avsluttet med skumparty ute på festivalområdet på Chateau Neuf. 

To skumkanoner, lys og musikkanlegg var på plass for å gi Oslo-studenter en våt og unik avslutning på fadderukene. Skumparty ble arrangert for første gang på studenthuset. 

To timer etter dørene åpnet dekket hvitt skum den ellers grå asfalten, musikken dundret ut av høyttalerne og lampene lyste både grønt, blått og rødt, men ingen hadde så langt blitt fristet til å ta turen ut på dansegulvet. 

— Nesten ubeskrivelig følelse

Masterstudent Joakim Tjøstheim ved Universitet i Oslo (UiO) likte ikke å se havet av skum ligge urørt og hoppet derfor uti og begynte å danse alene, med stor innlevelse mens skummet fortsatte å lave ned fra kanonene. 

Jeg har alltid drømt om å være på skumparty.

Joakim Tjøstheim

Vi gjør det fordi det er morsomt. Det er en nachspiel-idé som har blitt til virkelighet.

Aleksander Madsen

— Jeg klarer nesten ikke beskrive det. Det var en euforisk opplevelse, sier han entusiastisk etter opptredenen i skummet. 

Tjøstheim er svært takknemlig for at Det Norske Studentersamfund (DNS) tok initiativ til å arrangere et skumparty.

— Jeg har alltid drømt om å være på skumparty. Men jeg skulle ønske det var noen å danse med. Jeg trodde det kom til å være stappfullt her, påpeker han. 

Selv om litteraturstudenten sier at skummet ga han en varm følelse, ble han fort kald etterpå. Han hadde glemt å ta med ekstra klær. 

— Jeg håper det blir arrangert skumparty her igjen. Alle burde prøve det ut, men husk ta med skift, sier han og ler.

— Skum skaper bedre stemning

Aleksander Madsen i DNS (bildet under) var initiativtaker for festen. Han har vært med å arrangere skumparty tidligere og mente det var noe som passet på Chateau Neuf. 

— Skumparty er noe som folk burde være med på i voksen i alder, og etter mye overtalelse gikk festivalsjefen til slutt med på at det ikke var en så dårlig idé som det kanskje virket å være, forteller Madsen. 

Madsen sier at skum ofte skaper bedre stemning ved at de som danser tør å slippe seg mer løs. 

— Vi gjør det fordi det er morsomt. Det er en nachspiel-idé som har blitt til virkelighet. Vi får også vist fram Chateau Neuf og at vi tør å satse på studenters konsepter. Vi håper de nå ser at hvis de er med her og har en kul idé, så er det bare å kjøre på, legger han til. 

Det våte dansegulvet på Chateau Neuf ble aldri fylt opp, men mot slutten av kvelden kom noen flere enn UiO-student Tjøstheim. To av disse var Mathilde Eberholst og Disa Nilsen.

— Det er som å gå på skyer. Det gir en frigjørende følelse, sier de to studentene etter å ha danset seg gjennom tre sanger. 

Eberholst er på skumparty for andre gang.

— Dit må vi, var det første jeg tenkte da jeg så at det skulle arrangeres her. Skumparty er essensen av å ha det morsomt. Det er så barnslig og så gøy, sier hun og løper tilbake i skummet for å danse videre med venninnen. 

— Kuleste vi har gjort

Marte Gravem Isaksen, direktør i Det Norske Studentersamfund (DNS), er stolt av arrangementet de har stelt i stand, men håpet at flere skulle komme. 

— Det kan være flere årsaker til at det ikke kom så mange som vi håpet på. Kanskje klarte vi ikke kommunisere ut til studentene på en god nok måte. Det må vi sette oss ned og vurdere senere. Men jeg er glad for at vi satset hardt på et kult konsept, og håper mange ser dette og kommer neste gang, sier direktøren, som også styrte skum-kanonene.  

Unik opplevelse

Gravem Isaksen beskriver to-ukers festivalen som en stor suksess, og er takknemlig for at DNS kan og tør satse på studentenes prosjekter. 

— Det har vi ikke alltid hatt muligheten til, og nå gleder vi oss til masse kule fester utover høsten. Vi håper det kommer flere og flere på disse.

Direktøren påpeker at skumpartyet nok er det kuleste de har gjort. 

— Det er sjukt å se hvor mye de som faktisk tok turen ut i skummet koste seg. Jeg føler at vi har bidratt til unike opplevelser i kveld.

(For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at årets festivalsjef var Brage Lie Jor som også er en del av Khrono-redaksjonen.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS