Rektoratet tappet øl til studenter etter veddemål

Rektor og prorektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus måtte være bartendere på studentpuben etter et veddemål på kakefest.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Litt over klokken 18 kommer først prorektor for utdanning, Nina Waaler, ned trappen til studentpuben Samfunnet Bislet, så rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus(HiOA), Curt Rice.

Begge skal stå bak baren denne torsdagskvelden.

— Vi er veldig for studentinvolvering, så nå er det fint at vi kan få litt rektoratinvolvering også, spøker Waaler på vei inn i lokalet. 

Med erfaring fra sommerjobber på forskjellige barer i studenttiden, håper hun at det ikke skal bli altfor vanskelig.

— Jeg har tappet øl på Sjakkmatt og Søstrene Larsen da det fantes, forteller hun, og fortsetter:

Jeg synes det er kjempegøy at de tok denne utfordringen på strak arm. Jeg håper bare det blir litt trøkk, så de får kjørt seg litt.

Charita Hansen

— Det var da utestedene begynte å være åpne til klokken 3 om natten, men  det var i hvert fall en god måte å spe på studielånet på.

Mye skum

Tidligere i år serverte rektor kake fordi HiOAs søknad om å bli universitet var levert til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Da lovte rektoratet at de skulle stå i baren på Samfunnet Bislet hvis det dukket opp flere studenter enn ansatte. 

En ropekonkurranse avgjorde at studentene lagde mest lyd - og dermed var det ikke annet å gjøre enn å love seg til noen timer bak tappekranene. Prorektor for forskning, Morten Irgens, hadde ikke mulighet til å bli med. 

Rundt et kvarter etter ankomst til studentpuben har de begge fått på seg røde frivillig-t-skjorter, og får opplæring i tappekraner, kassasystem og brannrutiner. 

Med en nyve i pannen og armene i kors følger rektor Rice nøye med mens Waaler tapper den første ølen.

— Ikke verst, men litt mye skum, påpeker avtroppende leder på Samfunnet, Charita Hansen. 

Til latter og jubel blir den første ølen servert, og rektorat-skiftet er i gang bak baren. 

Håper på trøkk

— Jeg synes det er kjempegøy at de tok denne utfordringen på strak arm. Jeg håper bare det blir litt trøkk, så de får kjørt seg litt, sier Hansen. 

Og det ser ut til at begge de nye bartenderne er populære, for straks det blir tydelig at rektoratet er i gang med serveringen, kommer det øltørste studenter fra alle kanter. 

Køen på prorektor og tidligere bartender Nina Waalers side ser ut til å gå fortest, og med et stort smil serverer hun øl med stadig mindre skum på toppen. 

— Jeg tror jeg vinner, spøker hun, og ser bort på Rice, som sniker til seg en Smash fra godtebollen bak disken. 

Rektor «naila» en lager

Leder av arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved HiOA, Sunniva Myrene Braaten, roser de ferske frivillige.

— Jeg er glad for at ledelsen selv tar del i studentengasjementet, og det er kult at de gjør det med et besøk hos den største studentforeningen ved høgskolen, sier Braaten.

Det tar ikke lang tid før rektor Rice får teken på tappingen, om enn med litt innkjøringsproblemer.

— Jeg kjenner veldig på ansvaret, det er nesten som om jeg er tilbake til første dagen som rektor, da jeg måtte ta beslutninger på vegne av mange mennesker, smiler han. 

Avtroppende Samfunnet-leder Hansen følger med mens han tapper en Brooklyn Lager, og når det lykkes ham, utbryter hun:

— Han naila en Brooklyn Lager!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS