Danmarks kunnskapsminister Esben Lunde Larsen er tidligere doktorgradsstudent ved Københavns Universitet. Nå er han anklaget for vitenskapelig uredelighet.

Flere anklager mot dansk minister

Anklager mot den danske kunnskapsministeren fortsetter. Nå er det snakk om uredelighet i forskning.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg er indignert over at vi har en forskningsminister som kanskje ikke har rent mel i posen, sier Lasse Egelund Bak, byrådmedlem i Vejle til Uniavisen.dk. Det er På Høyden som har sitert saken. 

Mulig ulovlig gjenbruk

Flere medier har pekt på at det er problemer med avhandlingen han har levert ved Københavns Teologiske Fakultet. Blant annet skal det finnes uregelmessig gjenbruk av stoff i avhandlingen.

Fakultetet har vurdert saken dithen at universitetets praksisutvalg skal se på saken. Dette er en instans som vurderer eventuelle brudd på god forskningspraksis.

Alvorligere saker tar UVVU seg av.

Vi kan ikke ha en minister med en slik ape på skulderen.

Lasse Egelund Bak

— Vi kan ikke ha en minister med en slik ape på skulderen. Vi trenger at ministeren er et godt forbilde, sier han til Uniavisen.dk.

Lasse Egelund Bak vil klage kunnskapsminister Esben Lunde Larsen inn til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU)

Studerte i Norge

I november i fjor ble det avdekket at Esben Lunde Larsen var student ved Misjonshøgskulen i Stavanger (MHS). Dette var en satelittutdanning som kom i stand etter initiativ frå danske Luthersk Mission, som ville ha en utdanning for misjonærer på et høyt akademisk nivå.

Nokut avviklet ordningen i 2006, med virkning fra 2007.

Mens Esben Lunde Larsen var immatrikulert i Stavanger skal han ha bodd i København og fulgt undervisning ved Dansk Bibel-Institut, som er tilknyttet dansk indremisjon.

«Piratutdannelse»

Esben Lunde Larsen har blitt anklaget for å skjule denne delen av utdannelsen sin, ved å oppgi i cv-en at han har tatt hele utdanningsløpet ved Københavns Universitet.

Saken ble rullet opp av Danske Forskeren.dk. Her omtales Misjonshøgskulen i Stavanger som en «piratutdannelse», som med norsk akkreditering kunne brukes som diplom-agent for Bibelinstituttet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS