Dzenana Karadza fra internasjonalt kontor på NTNU mottok prisen fra Dikuss avdelingsdirektør, Vidar Pedersen. Foto: Victoria Susanne Nydegger Schrøder

NTNU er årets Erasmus+

Pris. For andre gang utnevnes NTNU til årets Erasmus+-institusjon. Tirsdag kveld mottok de pris for «en uovertruffen bredde» når det gjelder deltakelse i programmet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«NTNU viser en uovertruffen bredde når det gjelder deltakelse i Eramsus+-programmet. Universitetet deltar i alle de sentraliserte tiltakene, og har god deltakelse i europeisk og global mobilitet», heter det i juryens begrunnelse for at NTNU tirsdag kveld bl utnevnt til årets Erasmus+-institusjon.

Forrige utnevnelse var i 2015, og i år har de vist at de også satser på nye, underbrukte områder innenfor EUs utdanningsprogram. Dette bidrar til å styrke kvaliteten i utdanningen, skriver Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning), i en pressemelding.

Årets Erasmus+-institusjon kåres under Erasmus-seminar arrangert av Diku

Dzenana Karadza, NTNU. Foto: Victoria Susanne Nydegger Schrøder

I årets Erasmus+-tildeling har NTNU mottatt midler gjennom flere av EUs prestisjeprogrammer, deriblant Norges aller første Kunnskapsallianse. Dette er en av få ordninger der norske institusjoner konkurrerer internasjonalt om utdanningskvalitet. Det har lenge vært en kunnskapspolitisk målsetning i Norge å få tildelt disse prestisjetunge EU-midlene. Nå har endelig en norsk institusjon lykkes i den tøffe konkurransen blant de fremste universitetene og høyskolene i Europa.

NTNU har også fått tildelt midler til et prosjekt innenfor det høythengende programmet Jean Monnet. I tillegg koordinerer NTNU Strategiske partnerskap, og er også partner i Erasmus Mundus, et europeisk samarbeids- og mobilitetsprogram for fellesgrader.

– Vi er selvfølgelig veldig stolt over den systematiske innsatsen som mange medarbeidere ved NTNU har lagt ned over lang tid. Det er denne innsatsen som nå gjør at NTNU er såpass sterkt representert i Erasmus+ programmet. Det gir positive ringvirkninger og merverdi for oss som institusjon og for ansatte, men først og fremst for studentene våre, ser Anne Borg, prorektor for utdanning ved NTNU, til Dikus hjemmeside.

Erasmusseminaret arrangeres i Oslo 13. og 14.november.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS