Kunsthøgskolen i oslo

Direktøren ved Kunsthøgskolen slutter

Direktør Annemarie Bechmann Hansen slutter ved Kunsthøgskolen i Oslo for å bli direktør i Statsped.

Annemarie Bechmann Hansen har vært direktør ved Kunsthøgskolen i Oslo fire år.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I statsråd fredag ble direktør ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Annemarie Bechmann Hansen, utnevnt som direktør i Statped (Statlig spesialpedagogisk tjeneste) for en periode på seks år.

Hun har vært direktør ved Kunsthøgskolen i fire år.

Bechmann Hansen sa opp stillingen sin fredag og fratrer i midten av november.

Blandede følelser

— Det er med litt blandede følelser at jeg nå takker for meg etter mer enn fire år på KHiO, sier hun i en nyhetsmelding på Kunsthøgskolens nettsider.

— Jeg har blitt veldig glad i vårt skolesamfunn og imponert over all den kompetanse og skaperkraft som finnes på huset. Men jeg velger fremover å bruke kreftene mine på andre viktige elevgrupper i utdanningssystemet – barn, unge og voksne med særskilte behov som krever spesialpedagogisk kompetanse, sier hun.

Statsped skriver på sine nettsider at Bechmann Hansen tiltrer i løpet av desember.

«Bechmann Hansen har lang erfaring fra offentlig forvaltning generelt og grunnopplæringen spesielt gjennom 12 år som divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet. Der ledet hun blant annet i en interimsperiode omstillingen i Statped etter Stortingsmelding 18», skriver Statsped på sine nettsider.

Uro ved Kunsthøgskolen

Det har vært mye uro ved Kunsthøgskolen i Oslo i inneværende rektorperiode, knyttet til akademisk frihet, blant annet har studenter anklaget ledelsen for indoktrinering. Måns Wrange overtok som rektor ved KHiO i august 2019.

Powered by Labrador CMS