STILLING

Disse vil bli kommunikasjons­direktør ved Universitetet i Bergen

Fristen for å søke som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen (UiB) er nå utløpt. Disse søkte. 

Flaggstang med flagget til topps på Universitetet i Bergen
Det er flere som vil innta rollen som kommunikasjonsdirektør ved UiB.
Publisert

Den 30. oktober gikk fristen for å søke på stillingen som UiBs nye kommunikasjonsdirektør. Fristen ble forlenget, i likhet med da stillingen ble lyst ut i 2018, noe På Høyden skrev om

I mai 2023 skrev Khrono om at daværende kommunikasjonsdirektør Olaf Erlend Gundersen meldte overgang fra UiB til Bergen kommune. 

Khrono har også skrevet om at kommunikasjonsavdelingen ved UiB i 2022 hadde hatt fire forskjellige direktører de siste fem årene. I tillegg sluttet seks medarbeidere samtidig.

Slik ser listen ut

Navn Alder Yrke
Nassim Obeid47Not working
Anna Chizhevskaya47Marketing сommunications manager
Søker er unntatt offentlighet
Jannikke Berger53Strategisk Markedsføring og Kommunikasjon
Loredana M31Client Lead / Digital Lead
Søkeren er unntatt offentligheten
Morten A. Meyer51Selvstendig næringsdrivende
Xirui Xian27Master of Science in KTH
Helene Ødven49Dagleg leiar
Bibhuti Shrestha27N/A

De mest erfarne søkerne til stillingen er utvilsomt Morten A. Meyer og Helene Ødven, som allerede er offentlige figurer.

I tillegg figurerer en tidligere førsteamanuensis og flere innenfor kommunikasjonsfeltet. To av søkerne er unntatt offentligheten.

Kritiserte ansatt på Twitter

Morten A. Meyer er i dag selvstendig næringsdrivende, men har mange direktør-roller under beltet. Han var sist fast ansatt som HR-direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS). Selv om de deler navn, er det da altså ikke snakk om tidligere moderniseringsminister Morten Andreas Meyer. 

Ifølge Dagens Medisin fikk han i 2018 kritikk for å ha omtalt en lege ved OUS negativt i en melding på det som da het Twitter, noe han senere beklaget. Samme året gikk han av som direktør, med begrunnelse at han ville tilbringe mer tid med familien og ha en mer fleksibel arbeidstid.

På listen finner man også Helene Ødven, som i likhet med Meyer har lang direktør-erfaring. Hun er per dags dato daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, som ligger under Den Norske Turistforening, og skriver selv på LinkedIn at selskapet hadde en omsetning i 2022 på 42,5 millioner. Tidligere roller er blant annet salgsdirektør i Norli, markedsdirektør i Bonnier Forlag, og analysesjef i Dagbladet. 

Fra karate til kommunikasjon

En søker som allerede er godt kjent på UiB, er Nassim Obeid. Han jobbet i ulike stillinger innenfor arabisk språk og lingvistikk ved UiB fra 2017 til 2022, sist som førsteamanuensis.

Flere kommunikasjonsfolk søker også rollen.

Anna Chizhevskaya har jobbet i ulike startups med markedsføring, mens Loredana M. har jobbet som rådgiver innenfor kommunikasjon, markedsføring og analyse. 

Jannikke Berger jobber også med markedsføring, men har tidligere vært leder av karateseksjonen i Norges Kampsportforbund.

Powered by Labrador CMS