Arendalsuka

Duell om innovasjon i akademia

Hvordan få universiteter og høgskoler til å satse mer på innovasjon, er spørsmålet til debatt på Arendalsuka mandag kveld.

UiTs nye rektor Dag Rune Olsen er en av duellantene når akademias ansvar for innovasjon står på dagsorden på Arendalsuka mandag kveld.
Publisert

Arendal (Khrono). «Innovative universiteter? Visjon eller virkelighet?» er temaet for et arrangement mandag kveld kl 19. Fire universiteter og høgskoler har gått sammen om å sette teamet på dagsorden: Høyskolen Kristiania, Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Sørøst-Norge.

Skal universiteter og høgskoler instrueres til å løse samfunnsoppdrag eller dyrke den frie forskningen til samfunnets beste, er et av spørsmålene til debatt.

UiTs nye rektor Dag Rune Olsen deltar sammen med blant andre Forskningsrådets direktør Mari Sundli Tveit, rektor Sunniva Whittaker ved Universitetet i Agder, statssekretær Aase Marthe Johansen Horrigmo fra Høyre og Nina Sandberg.

Dueller i teltet

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Det blir både politikerduell og akademisk dueller om universiteter og høgskoler i større grad bør styres mot å dekke arbeids- og samfunnslivets behov.

Aase Marthe Johansen Horrigmo møter Nina Sandberg, til politikerduell om spørsmålet: Hva vil vi gjøre for at det det skal bli attraktivt for universiteter og høyskoler å satse mer på innovasjon?

Etterpå blir det to akademiske dueller.

Dag Rune Olsen skal duellere mot Christen Krogh ved Høyskolen Kristiania om «fremragende forskning eller banebrytende innovasjon?».

Og Mari Sundli Tveit skal duellere mot dekan Ola Kvaløy ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger. Her er temaet missions eller fri forskning.

Her kan du følge dette arrangementet fra klokken 19.00:

Powered by Labrador CMS