Etter tellekantene «Av og til er det mulig å samle støtte for å få fjernet eller endret et system fordi det er sterkt mislikt, men så viser det seg at mange ikke har tenkt tilstrekkelig gjennom alternativene», skriver Arve Hjelseth.
Farvel til tellekantene «Avviklingen av tellekantssystemet vil være et steg i riktig retning for universitets- og høgskolesektoren», skriver Emil Øversveen.
Akademisk fremmedgjøring Hva skjer når forskning motiveres av egeninteresse heller enn av forskningen i seg selv?
Avkoloniseringsdebattens politiske blindveier Debatten om avkolonialisering viser at vi må bli flinkere til å skille mellom politiske og vitenskapsteoretiske diskusjoner.
Hvem våger å kritisere systemet? En universitetspolitisk debatt hvor bare de vellykkede deltar kan usynliggjøre sektorens mest problematiske sider.
Hva skjer om Norge fortsetter utviklingen mot mer midlertidighet i akademia? Det ser ut som det blir streik igjen. For fjerde gang. På tre år. I Storbritannia.
Midlertidighet er en trussel mot den akademiske friheten Man kan anta at økningen i midlertidighet i akademia fører til en utvikling hvor stadig flere får en stadig mer usikker tilknytning til denne sektoren.
Nyeste artikler
Felles fiende, felles kamp
Guro Lind vil bli leder i Unio
Stiller spørsmål ved om studentene kan stole på regjeringen
Skatvik, Hessen og opphavsrett
Terje Bjørklund (1945-2024)
Mest lest
Dag O. Hessen innklaget til forskningsetisk utvalg
For fem år siden vant han nobelprisen. Nå er 13 av artiklene hans trukket
Fryktar maktmisbruk og trynefaktor i rekruttering til universitetet
Realnedgang for universiteter og høgskoler, mer til fagskoler
Om min «plagiering» og bruk av egen tekst