Akademikere vender tommelen ned for Vedum Fremskrittspartiet og Kristelig folkeparti havner under sperregrensen og Sp har svak oppslutning blant høyt utdannede, viser fersk måling.
Folk med master blir oversett i valgkampen Høyt utdannede er den raskest voksende velgergruppen, men få partier vil ta i dem med ildtang.
Gode løsninger verdt å vente på Dagens finansieringsordning gir uttelling for gjennomførte gradsutdanninger, men gir få insentiver til å møte behovet til et arbeidsliv som trenger kompetansepåfyll.
Akademikerne ber om flere studieplasser Til høsten er det planlagt over 61.000 studieplasser, og rekordmange 154.000 har søkt på høyere utdanning. Akademikerne mener antallet studieplasser må økes.
Mariana, Balas og Petra får ikke reise hjem til jul: – Vi forsøker å være sammen på julaften Gratis måltider og turer er blant tilbudene til 160 internasjonale studenter og stipendiater i Agder som ikke kan reise hjem til jul. Også andre universiteter har tilbud til de som er koronafast i Norge.
Melder om store forskningsforsinkelser: – Veldig alvorlig Forskningen lider under pandemien, skal vi tro forskernes fagforeninger. De er bekymret for forsinkede prosjekter og for lite forskningstid.
Nå skal Asheims forhandlingsevner testes. I dag starter kampen om budsjettkronene I disse dager legges planene for neste års statsbudsjett. Det er store forventinger til hva den ferske forsknings- og høyere utdanningsministeren skal oppnå.
Akademikerne vil stramme inn muligheten til å ansette midlertidig Midlertidige stillinger. Hvis man både tar hensyn til departementet og Forskerforbundets tall har midlertidigheten økt på 8 av 21 statlige universiteter og høgskoler. Akademikerne vil ha lovendring.
Akademikerne: Kårene for kunnskapsbaserte beslutninger i politikken er dårligere enn tidligere Ekspertene. Hører populister på ekspertene , spurte Akademikerne under debatt på Arendalsuka. — Når uretten blir for stor, blir blodet kanskje heitere. Det er ikke noe negativt med det, sa Per Olaf Lundteigen (Sp).
Skal vi lykkes med kompetansereformen trenger vi å endre strukturer Etter- og videreutdanning. Vi må tenke nytt om høyere utdanning. Universitetene og høyskolene må rustes til å utdanne befolkningen der de er, når de trenger det, skriver leder av Akademikerne, Kari Sollien.
Akademikerne: Bedre langtidsplan, men fortsatt vesentlige mangler Langtidsplanen. Tirsdag 19. februar vedtar Stortinget en ny revidert versjon av langtidsplanen for høyere utdanning og forskning. — Den er bedre enn den forrige, men fortsatt har den vesentlige mangler, mener leder for Akademikerne, Kari Sollien.
Vil stoppe kortsiktige ansettelser med langtidsplanen Høring. Onsdag er det høring på Stortinget om langtidsplanen for forskning og høyere utdanning. Akademikerne vil be om at Stortinget ser på tiltak som kan gi flere vitenskapelig ansatte faste jobber. Plan S blir også tema i høringen.
Stor enighet: Det er behov både for flere fagarbeidere og flere med mastergrad Master. En ny OECD-rapport viser at andelen med mastergrad i Norge er lavere enn mange andre nærliggende land. Akademikerne tok masterdebatten.
Nyeste artikler
Felles fiende, felles kamp
Guro Lind vil bli leder i Unio
Stiller spørsmål ved om studentene kan stole på regjeringen
Skatvik, Hessen og opphavsrett
Terje Bjørklund (1945-2024)
Mest lest
Dag O. Hessen innklaget til forskningsetisk utvalg
For fem år siden vant han nobelprisen. Nå er 13 av artiklene hans trukket
Fryktar maktmisbruk og trynefaktor i rekruttering til universitetet
Realnedgang for universiteter og høgskoler, mer til fagskoler
Om min «plagiering» og bruk av egen tekst