uia trosser studentene

— Et lite plaster på et veldig stort sår

Universitetet i Agder fortsetter med byundervisning våren 2021, og leie av lokaler av religiøse organisasjoner. Studentorganisasjonen reagerer.

Studentleder Olea Norset er positivt overrasket over regnbueplanene til UiA, men kaller det samtidig for et lite plaseter på et veldig stort sår.
Studentleder Olea Norset er positivt overrasket over regnbueplanene til UiA, men kaller det samtidig for et lite plaseter på et veldig stort sår.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Det er skuffende at lover og regler står på motsatt side av studentenes læringsmiljø, og vi registrerer at økonomiske forhold veier atskillig tyngre enn det sistnevnte, sier leder i Studentorganisasjonen i Agder (STA), Olea Norset, til Khrono.

Høsten 2019 raste debatten rundt Universitet i Agder (UiA) og leier av lokaler av religiøse organisasjoner.

Studenter reagerte blant annet på at UiA leide en forelesningssal i det Filadelfia-eide bygget Q42. De reagerte særlig på at universitetet la obligatorisk undervisning til et lokale der ikke alle studenter føler seg velkommen.

Avstandsregler

Fakta

Q42

  • Kvartal 42, eller Q42 som det blir kalt, huser lokalene til Filadelfia Kristiansand og Kristiansand Kongressenter. I tillegg er det også 69 selveierleiligheter.
  • Pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand, samt de private selskapene BRG og HSH Entreprenør, er også eier. I tillegg er Filadelfia en av leietakerne i bygget.
  • Når det er arrangementer i bygget er det selskapet Kristiansand Kongressenter som leier ut.

Kilde: Filadelfia Kristiansand/Fædrelandsvennen

Fredag kunne UiA melde på sin nettside at de kommer til å fortsette med byundervisning våren 2021, blant annet i Kristiansand kongressenter i Q42.

— Som forventet fortsetter avstandsreglene og andre begrensninger inn i 2021, og derfor inngår vi nå avtaler med leverandører om leie av undervisningslokaler i både Grimstad og Kristiansand, sier rektor Sunniva Whittaker til nettsiden.

I tillegg til å leie kongressenteret, er også Musikkens hus (Kristiansand kulturskole Knuden) med i avtalen. Det jobbes for tiden også med å lande en avtale om å leie ytterligere et lokale som kan brukes til undervisning.

Regnbue

I januar i år vedtok Studentorganisasjonen i Agder (STA) en resolusjon hvor de ber UiA om å ikke leie lokaler som eies av menigheter eller andre livssynsorganisasjoner. Bakgrunnen har vært at noen studenter ikke har følt seg velkommen i slike bygg på grunn av menighetenes syn på blant annet homofili.

— Vi står sammen med studentene om verdiene de fremholder i denne saken, som likeverd og mangfold. Men vi kan ikke, hverken lovmessig eller verdimessig, diskriminere leverandører som eies direkte eller indirekte av organisasjoner på grunnlag av deres verdigrunnlag, uttaler universitetsdirektør ved UiA, Seunn Smith-Tønnessen, i UiAs artikkel.

— Vi kommer til å bruke regnbuen i noe av UiAs profileringsmateriell for å synliggjøre vårt verdimessige standpunkt og at alle er velkomne inn til vår undervisning, sier rektor Sunniva Whittaker.

STA: — Et lite plaster

Olea Norset sier til Khrono at det var en positiv overraskelse at UiA ønsker å henge opp regnbueflagg i de aktuelle lokalene, men legger også til følgende:

— Det er bra det, men samtidig er det egentlig bare et lite plaster på et veldig stort sår, spesielt for noen studenter.

— Hva vil dere foreta dere nå?

— Vårt minste krav er at all undervisning som skal foregå i de aktuelle lokalene blir streamet, slik at studenter som ikke føler seg velkommen ikke tvinges inn i lokalene, svarer Norset.

Powered by Labrador CMS