utveksling

Evakuerer studenter fra Ukrainas naboland

Universitetet i Sørøst-Norge har ikke studenter eller ansatte i Ukraina, men flytter studenter i Moldova til Romania.

Rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Petter Aasen, evakurerer studenter fra Ukrainas nærmeste naboland Moldova.
Publisert Oppdatert

(Saken vil bli oppdatert)

Rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) forteller til Tønsbergs Blad at de har evakuert studenter fra Moldova, der det er unntakstilstand.

I løpet av torsdagen kartla USN om de hadde studenter eller ansatte i Ukraina, og om de selv har studenter fra Ukraina ved eget universitet.

— Vi har verken utvekslingsstudenter i eller fra Ukraina dette semesteret. Vi har heller ikke medarbeidere ved universitetet i Ukraina som vi samarbeider med, forteller Petter Aasen, rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge, til Tønsbergs Blad.

I nabolandet Moldova er det innført unntakstilstander og her har universitetet fire studenter.

— Vårt internasjonale kontor har kontakt med dem. De reiser nå ut av landet og i første omgang til Romania, forteller Aasen.

UiO: Ingen i Ukraina

— Dette er en svart dag for Europa og verden. Vi er svært opprørt og bekymret over situasjonen, ikke minst for befolkningen i Ukraina. Vi vil gjøre alt vårt for å ivareta våre studenter og ansatte som er berørt av denne tragedien, og er naturligvis spesielt opptatt av at vi skal følge opp våre ukrainske studenter ved Universitetet i Oslo, sier rektor Svein Stølen, på uio.no.

Han legger til:

— Vi har ingen registrerte studenter i Ukraina, men holder kontakten med et fåtall studenter som er på studieopphold i Russland, sier Stølen.

UiT: Vil støtte de berørte

På nettsidene til UiT Norges arktiske universitet skriver styreleder Marianne Elisabeth Johnsen og rektor Dag Rune Olsen, at de både har studenter og ansatte som er direkte berørt, med familie i Ukraina og nærliggende områder.

— Også våre russiske kolleger og studenter rammes sterkt av denne krisen. Situasjonen er dramatisk og krevende. Vår omtanke og medfølelse går til alle som omfattes av denne dramatiske situasjonen. Vi har iverksatt og vil iverksette flere tiltak for å støtte dere som er direkte rammet, skriver Johnsen og Olsen.

NTNU opplyser til Khrono at de per dags dato ikke har studenter eller ansatte i Ukraina.

Ansa (foreningen for norske studenter i utlandet) opplyser til Khrono at de per nå ikke har noen av sine medlemmer i Ukraina, men at de følger situasjonen tett også med tanke på eventuelle studenter i naboland.

Powered by Labrador CMS