NTNU har relativt nylig inngått en rammeavtale om gjennomføring av faktaundersøkelser til 8 millioner kroner. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Stamina og advokatfirma skal granske arbeidsmiljøet på NTNU

Vant anbud. Bedriftshelsetjenesten Stamina og advokatselskapet Simonsen Vogt Wiig skal heretter gjennomføre faktaundersøkelser for NTNU.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landets største universitet, NTNU, har hatt anbudskonkurranse om gjennomføring av såkalte faktaundersøkelser. Dette er kartlegginger og undersøkelser som blir gjort i forbindelse med arbeidsmiljøkonflikter og varslingssaker.

NTNU har inngått en rammeavtale med Bedriftshelsetjenesten Stamina Helse AS i Oslo og advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Ifølge anbudsportalen Doffin ble kontrakten inngått 16.mai i år og har en samlet ramme på 8 millioner kroner, fordelt med 4 millioner kroner på hver av leverandørene. Avtalen gjelder for to år, med mulighet til forlengelse i ytterligere to år.

Ifølge kunngjøringen kom det inn sju tilbud.

NTNU bruker flest

Ifølge en kartlegging Khrono gjorde tidligere i år, er NTNU det universitetet i landet som har benyttet seg av flest faktaundersøkelser de siste årene. Metoden er omstridt og flere har reagert på at de brukes som bestillingsverktøy fra ledelsen for å kvitte seg med brysomme ansatte og varslere.

NTNU, har benyttet omstridte faktaundersøkelser minst ti ganger i konfliktsaker de siste årene. Tre av dem har pågått i vår, blant annet to i den såkalte Eikrem-saken om førsteamanuensisen på Institutt for sosialt arbeid som møtte strek intern kritikk etter at han ble intervjuet i Resett.

Også i saken om den tvangsflyttede professoren og tidligere leder i Forskerforbundet på NTNU, Kristian Steinnes, er det gjennomført en faktaundersøkelse, som etter planen skal være klar i disse dager.

I Steinnes-saken på NTNU har faktagransker og advokat i Arbeidsmiljøspesialistene, Harald Pedersen, vært med på kartleggingen. Han har sammen med professor Ståle Einarsen skrevet flere bøker om den omstridte metoden faktaundersøkelser.

Som Khronos kartlegging viste er Stamina involvert i mange faktaundersøkelser på landets universiteter og høgskoler. Stamina samarbeider også med Harald Pedersen i flere av oppdragene sine.

Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig som er det andre selskapet NTNU skal kjøpe faktaundersøkelser fra, leverte nylig en rapport til NTNU i den såkalte Eikrem-saken.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS