ntnu

Får 11,6 milliarder kroner til ny campus

— Nå er det bestemt, og det er bare å sette i gang, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim da han besøkte Trondheim mandag.

Selv om dette bildet ikke er fra i dag, er det grunn til å tro at rektor ved NTNU, Anne Borg, har dratt på smilebåndet også i dag.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Planene om en ny hovedcampus for NTNU ble vedtatt i 2018, men mandag kunne Kunnskapsdepartementet avsløre at regjeringen nå går inn for en samlet gjennomføring av prosjektet, istedenfor den trinnvise gjennomføringen som opprinnelig var planlagt.

Fakta

Campussamling NTNU

19. januar 2018 vedtok regjeringen de overordnede rammene for prosjektet NTNU Campussamling:

  • NTNUs campus i Trondheim skal utvikles videre som et helhetlig sammenhengende prosjekt med tverrfaglig samling av fagmiljøer i området rundt Gløshaugen
  • Staten skal finansiere nybygg på inntil 92 000 m2 BTA og ombygging av eksisterende arealer på inntil 45 000 m2 BTA.
  • Investeringsrammen er estimert til 11,6 mrd NOK
  • I desember 2019 mottok Statsbygg oppdragsbrevet fra Kunnskapsdepartementet om å gjennomføre forprosjekt (2020-2023).

Kilde:NTNU

Det var Adresseavisen som først meldte om saken mandag. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier til avisen at det ikke blir flere omkamper.

— Nå er det bestemt, og det er bare å sette i gang, sier Asheim, som var til stede i Trondheim for å overbringe gladnyhetene til blant andre NTNU-rektor Anne Borg mandag formiddag.

Kan senke skuldrene

Anne Borg sier til Khrono at hun er svært glad og lettet etter at regjeringen nå går inn for at campusprosjektet skal realiseres som et helhetlig prosjekt.

Nå slipper NTNU å vente i spenning ved hvert statsbudsjett.

— Det betyr at vi kan senke skuldrene litt og ha trygghet for at pengene kommer. Alt kommer naturlig nok ikke på ett statsbudsjett, men nå får vi en forutsigbarhet, sier en tydelig fornøyd rektor.

— Vi er jo kjempeglade, sier hun.

— Nå vet vi hva vi har å forholde oss til og så må vi bare klare å holde oss innenfor rammen på 11, 6 milliarder, sier hun.

Byggestart for campusprosjektet er planlagt til 2024.

Powered by Labrador CMS