Felipe Fawcett Garcia stiller som nestleder i Norsk studentorganisasjon. Foto: Privat

Ny kandidat vil ha bærekraftsmål inn i NSO

Valg. NTNU-student Felipe Fawcett Garcia er den tredje kandidaten som stiller til nestledervervet i Norsk studentorganisasjon.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På landsmøtet i Norsk studentorganisasjon (NSO), 4.-7. april, velges neste års ledelse. Det er under tre uker til fristen for å bli vurdert av valgkomiteen går ut. Så langt har det kun meldt seg kandidater til leder- og nestlederposisjonene. Fam Karine Heer Aas, Maya Sol Sørgård og Truls Einar Johnsen stiller til ledervervet og Vilde Henningsgård og Fatema Al-Musawi stiller til nestledervervet.

FNs bærekraftsmål er relevante for alle områdene NSO jobber med. Her må vi jobbe overordnet og tverrfaglig. Det bør ikke overlates til én stilling eller én komité.

Felipe Fawcett Garcia

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interresseorganiasjon som jobber for en bedring av studentenes rettigheter.

NSO ble til da Norsk studentunion (NSU) og Studentenes landsforbund (Stl) slo seg sammen i 2010.

Helgen 4. - 7. april avholder organisasjonen landsmøte i Tønsberg.

På landsmøtet skal de blant annet velge ny ledelse av organisasjonen.

Fristen for å bli vurdert av valgkomiteen er 9. mars.

Onsdag lanserer en tredje kandidat at han stiller til nestledervervet: Felipe Fawcett Garcia.

— Jeg har lyst til å være en åpen, jordnær og imøtekommende nestleder. Jeg er opptatt av hvordan medlemslagene og NSO sentralt kan jobbe tettere sammen. Vi må være en helhetlig bevegelse, sier han til Khrono.

Sterkere sammen

Garcia er opprinnelig fra Colombia, men har bodd mesteparten av livet sitt i Bergen. Nå bor han i Trondheim og er på vei til å fullføre en bachelorgrad i Europastudier. 23-åringen har tidligere sittet på fulltid som internasjonalt ansvarlig ved Studenttinget på NTNU og har vært medlem av NSOs internasjonale komité siden i sommer.

Fakta

NSO-kandidater 2019

Leder: Fam Karine Heer Aas

Leder: Maya Sol Sørgaard

Leder: Truls-Einar Johnsen

Nestleder: Vilde Henningsgård

Nestleder: Fatema Al-Musawi

Nestleder: Felipe Fawcett Garcia

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: ingen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: ingen

Velferds- og likestillingsansvarlig: ingen

Internasjonalt ansvarlig: ingen

— Det var først da jeg begynte i NSOs internasjonale komité at jeg ordentlig så potensialet til NSO. Jeg har møtt mange fine mennesker de siste seks månedene, og det skjer noe når man utveksler erfaringer og har dialog. Jeg opplever at mange av institusjonene jobber med mye av det samme, som studentaktiv læring, digitalisering og studentmedvirkning, og vi kan være mye sterkere sammen, sier Garcia.

Garcia sier at han vurderte å stille til noen av de andre stillingene i arbeidsutvalget først, på grunn av bakgrunnen fra internasjonale verv, men landet på at nestlederposisjonen var det riktige å stille til.

— Du kunne ikke vurdert å stilt sekundært til vervet som internasjonalt ansvarlig?

— Ikke i det hele tatt. Jeg har jobbet med internasjonalisering, men nå ønsker jeg å ta disse erfaringene med meg i nestlederrollen, for å få til et bredere samarbeid, sier han.

Brenner for bærekraft

Garcia sier at han brenner for at studenter skal ta ansvar for FNs bærekraftsmål.

— Disse målene er relevante for alle områdene NSO jobber med. Her må vi jobbe overordnet og tverrfaglig. Det bør ikke overlates til én stilling eller én komité. Vi må også få engasjert resten av studentbevegelsen i dette.

— Hvor kommer engasjementet ditt for bærekraftsmålene fra?

— Det er et engasjement jeg fikk i løpet av året som internasjonalt ansvarlig på NTNU. Dette har ikke vært et stort nok tema i studentpolitikken, og det er frustrerende at vi bare snakker om dette på et statlig og instutsjonelt nivå. Jeg mener vi må se mer til dette i utdanningene. Studenter må lære å ha bærekraft i bakhodet, sier han.

— Hva mener du er nestleders viktigste rolle?

— Det varierer fra år til år. Det kommende året mener jeg det er behov for å bygge organisasjon og styrke studentbevegelsen. Jeg vil være med på å heve engasjementet og kompetansen til de tillitsvalgte rundt omkring og tenker at NSO i enda større grad kan være en kunnskapsbank for studentbevegelsen, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS