korona

Femti ansatte meldte seg til å være juleverter

Mange utenlandske studenter reiser ikke hjem til jul i år. Nå får de oppleve julefeiring hos en ansatt ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Med besøk av noen man ikke kjenner, kan det bli en ny, men sikkert trivelig, julefeiring for ansatte ved Universitetet i Sørøst-Norge.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele femti ansatte meldte seg da studentprest Pernille Astrup ved Universitetet i Sørørst-Norge (USN) sendte ut en e-post: Har du mulighet til å ta imot en student i julen?

For i annerledesåret 2020 er det mange som ikke reiser til hjemlandet i jula. Astrup ville legge til rette for at de kan få en hyggelig jul likevel.

Studentprest Pernille Astrup er initiativtaker.

— Jeg håper de får oppleve en hyggelig juleaktivitet i løpet av julen, sier Astrup til NRK.

USN har, som andre norske utdanningsinstitusjoner, studenter fra mange ulike land.

Tre kommer til Janet

Ved USN er det førti studenter som har takket ja til julefeiring med en ansatt. Tre av dem kommer til Janet Ververda. Hun er førstelektor ved Institutt for sykepleie- og helsevitenskap, kommer opprinnelig fra Nederland, men bor nå i Porsgrunn.

– Jeg kjenner dem ikke. Det blir spennende og hyggelig for både dem og meg, sier Ververda til NRK.

Hun vil ta kontakt med studentene hun har invitert hjem for å høre hvilke juletradisjoner de har med seg.

Vil gjerne gjenta

Hjem til jul. Eller ikke. Selv om mange studenter er på veg hjem i disse dager, gjelder det ikke alle. Khrono har skrevet om både karantenehotell og om norske studenter i utlandet som ikke kommer seg hjem i år. Noen kommuner ønsker også at studenter som kommer hjem til jul koronatester seg før de reiser hjem.

Studentprest Astrup, som også inviterte til daglige mindfulness-økter i eksamenstida, håper kontakten mellom ansatte og studenter ikke bare blir et engangstilfelle.

— Jeg tror dette kan være gøy å gjenta både til jul og andre tider på året, sier hun til NRK.

Powered by Labrador CMS