ny jobb

Ferdig som instituttleder ved UiO – blir dekan ved Høyskolen Kristiania

— Har solid erfaring både som forsker, leder og underviser.

— Høyskolen Kristiania er et spennende sted, sier Hans-Christian Åsheim.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hans-Christian Åsheim skal lede School of Health Sciences ved Høyskolen Kristiania. Åsheim kommer fra stillingen som leder av Institutt for oral biologi ved det Odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO).

Det skriver Høyskolen Kristiania i en pressemelding mandag.

— Åsheim har solid erfaring både som forsker, leder og underviser. Hans brede kompetanse innen helsevitenskap vil være viktig i arbeidet med å bygge Norges første uavhengige universitet, seir Kristiania-rektor Arne H. Krumsvik om sin nye dekan, som også ansettes som professor i immunologi.

Åsheim selv uttaler følgende i pressemeldingen:

— Høyskolen Kristiania er et spennende sted. Her skjer det mye utviklingsarbeid, de har høye ambisjoner og mye energi. Det er mange flinke mennesker som jobber der. Jeg er veldig opptatt av dette samfunnsoppdraget med å utdanne gode kandidater til arbeidslivet.

Utdannet ved UiO

Åsheim er Cand. scient fra Avdeling for Molekylær Biologi, Biologisk Institutt, Universitetet i Oslo (1988). Han er også Dr. Philos fra Det Medisinske Fakultet, Universitetet i Oslo, med avhandlingen «Characterization of genes and gene products in B lymphocytes» (1994).

Bak seg har han ti års erfaring som instituttleder ved HiOA og UiO. Før det ledet han en forskningsgruppe på Radiumhospitalet og på Ullevål sykehus og har veiledet seks stipendiater frem til doktorgrad.

Powered by Labrador CMS