høyskolen kristiania

God søkervekst, særlig for helsefag og nettstudier

Høyskolen Kristiania melder om rekordhøye søkertall. Det er særlig helsefag og nettstudier som opplever økning i søkertallene.

Rektor på høyskolen Kristiania, Arne Krumsvik, mener årets gode søkertall er godt nytt for prosjektet hans om å bli Norges første private universitet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens de offentlige søkertallene først blir publisert i slutten av neste uke, er Høyskolen Kristiania tidlig ute og forteller om årets søkertall.

Fakta

Søkertall 2020, Høyskolen Kristiania

Slik fordeler årets søkere seg på de ulike utdanningene ved Høyskolen Kristiania

  • Communication, Leadership and Marketing: 3200 søkere, økning på 27 prosent
  • Arts, Design and Media: 2400 søkere, økning med 17 prosent
  • Health Sciences: 1700 søkere, økning på 52 prosent
  • Economics, Innovation and Technology: 1650 søkere, økning på 37 prosent
  • Fagskolen: 1650 søkere, økning på 37 prosent
  • Nettstudier: 650 søkere, økning på 106 prosent

Kilde: Høyskolen Kristiania

Med nærmere 11.000 søknader ved søknadsfrist, skal høyskolen i følge egne tall ha slått alle tidligere rekorder.

Høyskolen Kristiania lanserte i år 19 nye studietilbud der seks av disse var masterprogram. 90 prosent av veksten er knyttet til disse nye studietilbudene.

Helsefag og nettstudier øker mest

De konkrete søkertallene for Høyskolen Kristiania viser at det er helsefag og nettstudier som øker mest.

Helsefag har en vekst på 52 prosent, mens nettstudier øker med 106 prosent.

I forkant av årets søknadsfrist var det ulike spekulasjoner både om koronasituasjonen ville skremme studenter bort fra å søke høyere utdanning, og om det ville betyr oppsving eller nedgang til helsevesenet.

Tallene fra Høyskolen Kristiania kan indikere både vekst og særlig vekst for helsefag.

— Viktig steg på vei mot å bli universitet

I en pressemelding forteller de at totalt for Oslo og Bergen viser årets tall en økning med 33 prosent flere søkere, og den største veksten opplever høyskolen i søknader til masterprogrammene, med en vekst på 75 prosent.

Alle avdelingene skal ha vekst, bachelorprogrammene med 24 prosent og Høyskolen Kristiania i Bergen har en samlet økning på 62 prosent.

— Jeg er svært fornøyd med årets søkertall. Den betydelige veksten på master betyr at vi tar nye viktige steg i retning av universitetsstatus. Vi har lansert seks nye masterprogrammer i år og mottakelsen er formidabel, sier rektor Arne H. Krumsvik, i en pressemelding fra høgskolen.

— Større bredde

— Resultatene forteller oss at vi er en attraktiv utdanningsinstitusjon. Flere nylanseringer, større bredde i studieporteføljen, samt målrettet jobbing mot å bli arbeidslivsuniversitet har gitt oss resultater som jeg takker alle våre ansatte for, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved høyskolen, ifølge samme pressemelding.

Fagskolen Kristiania i Oslo og Bergen opplever også stor vekst, med en vekst på 31 prosent i antall søkere, noe rektor ved Fagskolen, Annelise Kiønig er svært fornøyd med.

Powered by Labrador CMS