null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Nytt ekspertutvalg

Kunnskapsministeren har utpekt et nytt ekspertutvalg.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdraget det nye utvalget har fått av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er å finne ut hvordan eventuelle endringer i finansieringen av universiteter og høgskoler kan styrke kvaliteten på forskning og utdanning. Bakgrunnen er de betydelige utfordringene regjeringen ser i sektoren, blant annet manglende gjennombruddsforskning og utfordringer knyttet til kvalitet og frafall.

— Vi ber ekspertgruppen om faglige råd for hvordan vi kan nå regjeringens mål for universitets- og høgskolesektoren, sier Røe Isaksen i en nyhetsmelding fra departementet.

Utvalget overtar etter Duckert-utvalget, som ble oppløst av den nye regjeringen i høst før det var kommet i gang med arbeidet. Det nye utvalget har et bredere mandat. Høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø ved HiOA var meget skeptisk til Duckert-utvalgets mandat og sammensetning, men hun er godt fornøyd nå og mener at høgskolen har fått gehør for innspill som er gitt.

— Ekspertgruppen er bredt sammensatt og har også representanter utenfor Norge. Det er et omfattende og viktig arbeid som skal gjennomføres. Utvalget er gitt et mandat i tråd med innspillene som vi har gitt ved ulike sammenhenger, og det skal også høste erfaring fra utlandet. Jeg har stor tillit til arbeidet som nå skal gjøres, og ser fram til videre dialog i prosessen, sier hun.

Utvalgets leder er Torbjørn Hægeland, som er forskningsdirektør i Statistisk sentralbyrå. De andre medlemmene er forsker Astrid Oline Ervik ved Norges Handelshøyskole, professor Hanne Foss Hansen ved Universitetet i København, professor Arild Hervik ved Høgskolen i Molde, professor Kjell Erik Lommerud ved Universitetet i Bergen, direktør Ole Ringdal ved International Research Institute of Stavanger, professor Kerstin Sahlin ved Universitetet i Uppsala, assisterende universitetsdirektør Britt Elin Steinveg ved Universitetet i Tromsø og professor Bjørn Stensaker ved Universitetet i Oslo.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS