søkerliste

Fire vil bli rektor her

Nåværende rektor ved Politihøgskolen, Nina Skarpenes, ønsker å fortsette i stillingen.

Politihøgskoilen skal ansette rektor. Nåværende rektor, Nina Skarpenes, er blant søkerne til stillingen.

Søknadsfristen for jobben som rektor ved Politihøgskolen gikk ut for eit par uker siden. Søkerlisten viser at nåværende rektor, Nina Skarpenes, ønsker å fortsette i jobben hun har hatt helt siden 2014.

Nina Skarpenes ønsker ikke å gi fra seg stafettpinnen som rektor ved Politihøgskolen.

59-åringen er utdannet innen pedagogikk ved Universitetet i Oslo og har tidligere arbeidet som assisterende avdelingsleder ved avdeling for etter- og videreutdanning (EVU) på Politihøgskolen, som utviklingskoordinator, som høgskolelektor ved EVU og grunnutdanningen, skriver Politiforum.

En unntatt offentlighet

De andre søkerne til stillingen er verkstedsbetjent Andreas Thon (verkstedsbetjent, Alvær) og Sahsidharan Komandur (forskningsleder, Hamar).

En søker er unntatt offentlighet.

Nina Skarpenes har vært en del av toppledelsen ved Politihøgskolen siden 2008. Hun har også vært høgskolelektor i pedagogikk og ledelse ved Krigsskolen, og hun har hatt ulike stillinger ved Universitetet i Oslo.

Politihøgskolen har tidvis vært i hardt vær de siste årene. I 2020 gikk fire fagforeninger ut og kritiserte ledelsen ved høgskolen fordi de mente de ikke ble hørt.

Nina Skarpenes fikk blant annet kritikk for å ha forlatt rektorposten midlertidig til fordel for kurs ved Forsvarets høgskole like etter at det hadde oppstått full splid mellom Politihøgskolens ulike avdelinger.

Nye retningslinjer

For bare noen uker siden kom nyheten om at Politihøgskolen endrer retningslinjene etter at det ble avdekket en ukultur med festing og instruktører som under treningsleirer skal ha hatt seksuell omgang med kvinnelige studenter.

De nye retningslinjene slår fast at det er forbudt å drikke alkohol på leiropphold, at instruktører og studenter ikke skal feste sammen eller bli med inn på hverandres rom.

— Det har vært noen saker som har vist det nødvendig for oss å stramme noe mer til og være tydelige på regelverket, uttalte rektor Nina Skarpenes.

Powered by Labrador CMS