søkere

Fire vil overta dekanjobben til den nye Norce-sjefen

Fire søkere vil overta jobben som dekan ved Handelshøyskolen på Universitetet i Agder, etter at Kristin Wallevik ble ansatt som ny toppleder i Norce.

Handelshøyskolen ved UiA skal ha ny dekan, etter at Kristin Wallevik går til toppjobben i Norce. Her fra en forelesning ved Institutt for økonomi,.
Handelshøyskolen ved UiA skal ha ny dekan, etter at Kristin Wallevik går til toppjobben i Norce. Her fra en forelesning ved Institutt for økonomi,.
Publisert

I mars ble dagens dekan ved Handelshøyskolen ved UiA, Kristin Wallevik, ansatt som toppleder i forskningskonsernet Norce.

Dermed må UiA finne en ny dekan, som etter planen skal ansettes av universitetsstyret 16. juni.

– Vi er veldig stolte over at Kristin Wallevik er blitt ansatt som øverste leder på Norce. Hun har gjort en fantastisk jobb som dekan, og det blir utfordrende å finne noen som skal fylle hennes sko, sa rektor Sunniva Whittaker da det ble kjent at Norce-styret hadde ansatt Wallevik.

Interne søkere

Professor Judith Molka-Danielsen ved Høgskolen i Molde er en av søkerne.
Professor Judith Molka-Danielsen ved Høgskolen i Molde er en av søkerne.

Det meldte seg opprinnelig fem søkere til dekanjobben, men en av dem har trukket seg.

To av søkerne er interne per i dag og er ansatt på Handelshøyskolen ved UiA. Det er førsteamanuensis Torbjørn Bjorvatn (57) og professor Kimmo Alajoutsijärvi (57).

En søker fra Norce har også meldt seg. Det er sjefsforsker Roger Normann (49). Han var administrerende direktør i Agderforskning til det fusjonerte med Norce i 2018, og han begynte da som sjefsforsker i Norce. Han har tidligere vært instituttleder ved institutt for arbeidsliv og innovasjon ved Handelshøyskolen ved UiA.

Også avtroppende dekan Kristin Wallevik har bakgrunn fra Agderforskning, der hun var administrerende direktør inntil hun ble dekan ved Handelshøyskolen i 2016. Da overtok Roger Normann hennes direktørjobb i Agderforskning. Nå søker han altså om å bli hennes etterfølger igjen.

I tillegg har professor og fungerende dekan ved Avdeling for logistikk ved høgskolen i Molde, Judith Molka-Danielsen (57) søkt.

Dette er søkerlisten:

  • Torbjørn Bjorvatn, førstemanauensis Handelshøyskolen ved Uia
  • Judith Molka-Danielsen, professor og fungerende dekan ved Avdeling for logistikk, Høgskolen i Molde
  • Roger Normann, sjefsforsker i Norce
  • Kimmo Alajoutsijärvi, professor, Handelshøyskolen ved UiA
Powered by Labrador CMS