norce

Kristin Wallevik ansatt som toppsjef i Norce-konsernet

Tidligere sjef i Agderforskning, Kristin Wallevik, er ansatt som ny toppsjef i Norce-konsernet. — Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg, sier Wallevik.

Kristin Wallevik er ny administrerende direktør i Norce-konsernet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert)

Etter at den forrige direktøren valgte å gå av har Norce-konsernet vært på jakt etter ny toppleder. Valget falt på Kristin Wallevik, tidligere administrerende direktør i Agderforskning, et institutt som i dag er en del av Norce-konsernet. Hun er i dag dekan ved Handelshøyskolen på Universitetet i Agder.

— Foroverlent

Fakta

Norce

  • Forskningsselskapet Norce (Norwegian Resecarch Centre AS) er ett av Norges største uavhengige forskingsinstitutt. Inkludert datterselskapene har konsernet 1000 ansatte og en årlig omsetning på 1,3 milliarder kroner.
  • I januar 2018 overtok Norce eierskapet i Uni Research AS, International Research Institute of Stavanger AS (IRIS), Christian Michelsen Research AS (CMR), Agderforskning AS og Teknova AS. I oktober 2019 ble de fem instituttene fusjonert inn i Norce.
  • I desember 2019 overtok Norce eierskapet i Norut Northern Research Institute AS, som ble fusjonert inn i 2019.
  • Etter betydelige underskudd i 2018 og 2019 måtte konsernet nedbemanne og 20 personer måtte gå i juni 2020.
  • Mye uro og en arbeidsmiljøundersøkelse gjorde at administrerende direktør er Elisabeth Maråk Støle måtte gå av i januar i år.
  • Ny konsernsjef er Kristin Wallevik (bildet)

Kilde: Norce

— Et enstemmig styre har besluttet å ansette Wallevik. Hun har solide lederegenskaper, lang erfaring fra både akademia og næringslivet, er foroverlent og topp motivert, sier styreleder i Norce Tore Ulstein, i en pressemelding.

I meldingen heter det at «styret har vektlagt at Wallevik har god kjennskap til det norske forsknings- og innovasjonssystemet, kjenner instituttsektoren fra innsiden og har internasjonal erfaring. Wallevik har også bakgrunn fra privat sektor og har lang erfaring med styrearbeid».

— Styret er svært fornøyd med å få en så godt kvalifisert person som Kristin Wallevik med på laget, og gleder seg til å samarbeide med henne, fortsetter Ulstein i meldingen.

Godt plassert

Wallevik bor i Kristiansand, har vært administrerende direktør og nestleder i Agderforskning, et av instituttene som i dag er en del av Norce.

— Norce er en kjempespennende organisasjon, og som jeg har sagt tidligere, godt plassert i skjæringspunktet mellom akademia, offentlig og privat sektor. Norce spiller en viktig rolle i forskningssystemet i Norge, med sin regionale forankring, en tydelig nasjonal posisjon og internasjonale ambisjoner, sier Kristin Wallevik.

— Hva er det viktigste når du snart skal starte i jobben som toppsjef?

— Jeg observerer at det er mange flinke folk i Norce innen spennende fagområder. De har også flere svært interessante og viktige prosjekter. Først vil jeg bli kjent med organisasjonen og prosjektene, mens det aller viktigste er folkene. Jeg ser virkelig fram til å lære dem å kjenne, sier Kristin Wallevik.

— Hva vil du si om utfordringene Norce har stått i den siste tiden?

— Det har jeg ingen kommentar til, og det håper jeg det er forståelse for.

— Hva er det viktigste for Norce fremover ?

— Det er vesentlig å videreutvikle den gode posisjonen Norce allerede har fått og tatt. Som sagt er Norce en viktig stemme i forsknings-Norge. Det handler i stor grad om å benytte og utnytte den kraften som ligger i fag og forskning, sier Kristin Wallevik.

Entusiasme for Norce

Hovedtillitsvalgt Atle Blomgren i Forskerforbundet i Norce ønsker den nye sjefen hjertelig velkommen.

— Forskerforbundet ved NORCE ser svært positivt på en ny adm.dir. med detaljert kjennskap til instituttsektoren og dens finansieringssystem. Dette er i tråd med de innspillene vi ga styret da rekrutteringsprosessen startet, sier Blomgren.

Han forventer at Kristin Wallevik så raskt som mulig får satt den nye organisasjonsstrukturen og innført det han kaller «nødvendige regionale funksjoner».

— Hva mener der er det viktigste for Norce fremover?

— Det klart viktigste er å skape entusiasme om Norce-prosjektet gjennom bedre arbeidsmiljø og bedre driftsøkonomi, sier Atle Blomgren.

Endringslogg: Saken er oppdatert kl. 14.55 onsdag 24.03.21 med kommentarer fra Kristin Wallevik og Atle Blomgren.

Powered by Labrador CMS