Videregående opplæring

Flere unge søker yrkesfag enn studiefor­beredende

Opptakstall for videregående skole viser at over halvparten av elevene velger en annen vei enn det som bereder grunnen for høyere utdanning.

Oslo 20210419. Elevene på Teknologi og industrifag er tilbake fysisk på skolen. Elevene ble møtt velkommen med tilbud om håndsprit og munnbind første skoledag. 150000 munnbind er lagt til grunn per måned ved behov. Elevene i Oslo får mandag lov til å komme tilbake til skolene. På Kuben ble de ønsket velkommen tilbake. Kuben yrkesarena inneholder Kuben videregående skole, Fagskolen Oslo, Lærlingesenteret for byggfag og Kuben kurs- og teknologisenter (KKT).Foto: Lise Åserud / NTB

Over ni av ti søkere har fått plass på videregående opplæring gjennom førsteinntak til høsten. I år har 1.900 flere søkt yrkesfag enn studieforberedende i VG1.

– Norge trenger flere fagarbeidere, derfor er det bra at det stadig er flere som søker yrkesfag, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

De siste årene har over halvparten av norske videregående elever søkt seg inn på yrkesfaglige utdanningsprogram. I år er andelen 52 prosent.

Helse- og oppvekstfag er utdanningsprogrammet med flest søkere til VG1 og VG2, mens teknologi- og industrifag har størst økning i søkere, med 290 flere enn i fjor.

Det er også flere jenter som har søkt seg inn på de tradisjonelt guttedominerte programmene bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag.

Ifølge Statistisk sentralbyrå kan Norge komme til å trenge 88.000 ekstra fagarbeidere innen 2035.

Powered by Labrador CMS