Astrid Birgitte Eggen er ansatt som prorektor for utdanning ved Universitetet i Stavanger. Foto: UiA

Her er de nye prorektorene ved Universitetet i Stavanger

Folk. I dag vedtok styret ved Universitetet i Stavanger at de nye prorektorene blir Astrid Birgitte Eggen, Merete Vadla Madland og Rune Dahl Fitjar.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et helt nytt rektorat ved Universitetet i Stavanger (UiS) er nå klart. Astrid Birgitte Eggen er ansatt som prorektor for utdanning, Merete Vadla Madland er ansatt som prorektor for forskning og Rune Dahl Fitjar er ansatt som prorektor for innovasjon og samfunn. De ble ansatt på dagens styremøte ved Universitetet i Stavanger.

De tre tiltrer 1. august. Påtroppende rektor, Klaus Mohn er svært fornøyd med laget han nå får med seg:

Astrid Birgitte Eggen. Ny prorektor for utdanning, UiS.

— Jeg er veldig fornøyd nå. Dette er en sterk topplederguppe som både UiS og jeg bør være stolte over. Eggen, Madland og Dahl Fitjar har alle høy akademisk kompetanse og de kan vise til resulteter som vitner om at de vet hva som skal til for å hevde seg på toppnivå på sine områder, sier Mohn til Khrono.

— Med en slik ledergruppe på plass ser jeg enda mer fram til å ta fatt på rektorgjerningen fra 1. august, legger han til.

Pedagog inn som prorektor for utdanning

Astrid Birgitte Eggen er professor i pedagogikk og har i dag stillingen som viserektor for utdanning ved Universitetet i Agder (UiA).

Eggen har tidligere vært instituttleder ved UiA og postdoktor ved Universitetet i Oslo (UiO). Hun har forsket på blant annet utdanningssosiologi og pedagogikk, og har jobbet mye med studiekvalitet og utvikling av studieprogrammer.

— Gratulerer med ny jobb! Er du fornøyd?

— Ja, jeg er veldig førnøyd. Jeg var veldig motivert for å søke på stillingen, og når jeg ser hvilket team jeg skal jobbe med lover dette veldig godt, sier Eggen til Khrono.

— Hva håper du å oppnå gjennom denne stillingen?

— UiS har mange av de samme utfordringene som i resten av sektoren. Jeg vil jobbe videre med utdanningskvalitet og undervisning og og særlig framheve masterporteføljen. Dette er områder jeg har jobbet mye med i min nåværende jobb som viserektor for utdanning på UiA og i tidligere jobber, sier hun.

Oljeforsker ansatt som prorektor for forskning

Merete Vadla Madland. Ny prorektor for forskning, UiS

Merete Vadla Madland er professor i reservoarteknologi og har vært direktør ved Det nasjonale IOR-senteret for økt oljeutvinning ved UiS siden starten i 2013.

Madland har doktorgrad i geomekanikk og har i nærmere 20 år forsket på effektive metoder for å utvinne olje fra bergarter i reservoar. Hun har ledet mange Forskningsråd- og industristøttede forskningsprosjekter.

— Jeg vet at det er mange flinke forskere på UiS, men vi kan bli enda bedre, også på synlighet. Jeg har hatt en del verv i Forskningsrådet og det nye ordet er jo «impact». For å påvirke må vi også være synlige, sier hun til Khrono.

— Jeg vil også jobbe med å øke tilslag for nye bevilgninger fra Norges forskningsråd og EU-prosjekter. I tillegg er jeg opptatt av tverrfaglig samarbeid innenfor forskning.

Madland sier og at hennes erfaring gjennom mange år som ansatt på UiS viser at gode forskningsprosjekter også tiltrekker seg flinke studenter.

— Det er inspirerende å ta dem med inn i forskningen og se på aktuelle samfunnsutfordringer, sier hun.

Ny prorektor for innovasjon og samfunn underviser selv i innovasjon

Rune Dahl Fitjar er professor i innovasjonsstudier på Handelshøgskolen ved UiS og seniorforsker ved forskningsinstituttet NORCE.

Dahl Fitjar underviser i innovasjon og entreprenørskap og leder blant annet det internasjonale forskningsprosjektet RUNIN (The Role of Universities in Innovation and Regional Development).

— Jeg ønsker å bidra til at UiS får større påvirkning i samfunnet. Vår forskning og utdanning kan komme enda tettere på omgivelsene og i større grad bidra til å løse samfunnsutfordringer, sier han til Khrono.

Flere ansettelser

Ole Ringdal inngår også i den nye toppledelsen. Han ble tidligere i år ansatt som direktør for organisasjon og infrastruktur.

Ny prorektor for innovasjon og samfunn: Rune Dahl Fitjar. Foto: UiS

På dagens styremøte ble også Håvard Hansen ansatt i en åremålsstilling som ny instituttleder ved Norsk hotellhøgskole. Håvard Hansen vikarierer i dag som instituttleder ved Norsk hotellhøgskole. Han er fast ansatt som professor i markedsføring samme sted.

Styret ansatte også Sjur Bjerke som ny IT-direktør. Han har tidligere vikariert som IT-direktør ved UiS, og er nå Consulting Senior Manager ved Sopra Steria.

Johan William Viflot er ansatt som direktør for virksomhetsstyring og –utvikling. Han var direktør ved Universitetet i SørØst Norge frem til september 2018 og er i dag selvstendig næringsdrivende.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS