Æresstipend til HiNT-forsker

Lars Hovdan Molden (35) har fått Fullbright Flagship Stipend.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stipendiat og økonomiforsker Lars Hovdan Molden (35) ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), er tildelt et Fulbright Flagship Stipend av det amerikanske utenriksdepartementet.

Dette betyr at Molden får anledning til å ta doktorgradskurs ved et amerikansk universitet kommende studieår.

Molden planlegger å bruke en del tid i USA på å utvikle case-baserte læringsmetoder, flipped classroom og andre pedagogiske grep som amerikanerne er særdeles gode på.

Stipendet Molden mottar er svært få forunt, da det er enda gjevere enn et vanlig Fulbright stipend, heter det i en pressemelding fra Høgskolen i Nord-Trøndelag.

 

I sin søknad til Fulbrightstiftelsen la Molden vekt på at et USA-opphold ikke bare ville styrke hans faglige bakgrunn, men også være et springbrett for pedagogisk utvikling for HiNT.

I tillegg ønsker han å knytte gode forskningskontakter som kan styrke HiNTs arbeid med internasjonalisering.

— Jeg opplever at jeg allerede har fått god adgang til anerkjente forskere og deres prosjekter. De akademiske miljøene dit hvor jeg skal er veldig åpne og interesserte i forskere fra Norge.

- På toppen av dette kommer jeg til å reise til et universitet som har en anerkjent MPA, slik at vi kan dra veksler av dette også, sier han.

- For meg henger dette særdeles høyt og jeg er utrolig glad og fornøyd, sier Molden, som tar med seg hele familien på flyttelasset i august.

— Vi har valgt å gi ham æresstipendet, som virkelig viser at han er fremragende. Han får Fulbright Flagship, som er et mye høyere beløp enn de andre. Vi har veldig stor tro på Lars og ønsker å belønne ham for det arbeidet han kommer til å gjøre der.

— Og så vil jeg legge til at han er en super fyr, sier Sara Ullerø til Trønder-Avisa. Ullerø er program-manager hos Fulbright i Norge.

Molden har allerede en innholdsrik og imponerende karriere, og har blant annet jobbet som direktør i Telenor og analytiker i Storebrand.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS