Ny direktør melder overgang fra Gjøvik til Oslo

Høgskolens styre tilsatte tirsdag Morten Irgens som ny forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ansatte høgskolestyret ny forskningsdirektør på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Blant 44 søkere, hvorav 35 kom gjennom den internasjonale utlysningen, falt valget på Morten Irgens.

Irgens er i dag ansatt på Høgskolen i Gjøvik (HiG) der han både er dekan ved Avdeling for informatikk og medieteknikk og hvor han også har tittel som viserektor for forskning.

Han etterfølger Christen Krogh som gikk til Forskningsrådet i januar.

Morten Irgens etablerte programvarefirmaet Actenum Corp. i Canada tidlig på 2000-tallet og satt flere år i styret i Precarn Inc., et føderalt canadisk forskningsfond. Irgens har en doktorgrad i informatikk fra Simon Fraser University i Canada.

En svært spennende høgskole

Forskning og utdanning må alltid sees i sammenheng, og områdene må gå hånd i hånd. 

Morten Irgens

— Hei og gratulerer med ny jobb. Hvorfor søkte du deg til Høgskolen i Oslo og Akershus?

— HiOA har et formidabelt potensial, sier Irgens, kort tid etter at høgskolestyret gjorde sin ansettelse.

— Hele sektoren for høyere utdanning har vært gjennom utrolige endringer de siste årene, og endringene framover kommer ikke til å bli mindre. HiOA er blant de største og beste aktørene og kommer til å spille en viktig rolle i disse endringsprosessene, sier Irgens.

— Er det avtalt når du skal begynne?

— Nei, det er ikke avtalt ennå. Jeg har en rekke prosjekter jeg skal avslutte på Høgskolen i Gjøvik først. Jeg er ikke typen som slipper alt jeg har i hendene for å løpe videre. Jeg vil ha landet aktiviteter på en god måte før jeg går videre, sier Irgens.

Høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø er fornøyd med dagens ansettelse og svarer følgende på spørsmål om hva som blir den viktigste oppgaven for påtroppende forskningsdirektør Irgens å gripe fatt i:

— Vi har en ambisiøs strategi, så det viktigste blir å videreføre arbeidet med gjennomføring av denne, sier Wedø.

Forskning og utdanning

Irgens selv vektlegger at man etter hans syn ikke må se utdanning og forskning hver for seg, men alltid se de to områdene i sammenheng.

— Forskning og utdanning må alltid sees i sammenheng, og områdene må gå hånd i hånd.

— HiOA har satt seg som mål å bli internasjonalt ledende på profesjonsutdanninger. Hvordan skal forskningsområdet spille inn her?

— Jeg må peke tilbake på det jeg nettopp sa, forskning og utdanning må sees under ett. Samfunnet rundt oss endrer seg i et meget raskt tempo. Høgskolen skal levere utdanning og forskning i samsvar med de utfordringer endringene byr på. Det klarer HiOA i dag, og skolen skal bli enda bedre, sier Irgens.

— Vi er utrolig heldige

— Vi er utrolig heldige som får lov til å jobbe i denne sektoren. Jeg håper du som meg nesten tripper hver morgen på vei til jobb bare for å ta fatt på dagens arbeidsoppgaver, sier Irgens og legger til:

— Tenk deg at bare de vi utdanner på høgskolen i dag vil vel stå i jobb til rundt 2060. Det er nesten ufattelig å tenke på de endringer de skal igjennom i sin profesjonsutøvelse. Endringer som vi får lov til å være med å påvirke og skape, sier en entusiastisk påtroppende forskningsdirektør.

Irgens avslutter, helt uoppfordret, med en hyggelig tilbakemelding til Khrono:

— For å dra en sammenligning nær deg: Når man ser på det Khrono leverer som nyhetsformidler, sammenlignet med det de andre mediene i denne sektoren leverer: Akkurat like ledende skal HiOA bli sammenlignet med de andre institusjonene i sektoren, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS