Prorektor for forskning, Frode Eika Sandnes, regner med at høgskolens FoU-midler til forskninggrupper og antologier kan deles ut i neste møte 9.januar 2014. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Utsatt behandling av søknader for 15 mill.

Søknader på tilsammen 15 millioner kroner ligger hos høgskolens FoU-utvalg og venter på svar. Potten som skulle blitt delt ut i går er på 4 millioner kroner. Tildelingen er utsatt til i januar.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykdom er årsaken til forsinkelsen, ifølge prorektor for forskning og leder i høgskolens Forsknings- og utviklingsutvalg (FoU-utvalg), Frode Eika Sandnes.

Det handler om søknader om midler til sterke forskergrupper og antologier. I tillegg er det opprettet en ny gruppe i år som heter «lovende forskergrupper».

Tre ulike gruppe

Søkerne konkurrerer om FoU-midler på tilsammen 4 millioner kroner, der opptil 3,6 millioner kroner skal gå til sterke grupper, 400.000 kroner til antologier og opptil 300.000 kroner til årets nye kategori lovende grupper.

(Ved å klikke på lenkene over finner du oversikt over alle prosjektene som har søkt).

Tre ulike undergrupper til FoU-utvalget jobber med innstillinger og begrunnelser og planen er at de skal være klare før jul, det vil si i løpet av neste uke.

Prorektor Sandnes har ikke hatt anledning til å se nøye på alle søknadene ennå og utvalgene er ikke ferdige med sine innstillinger så han kan derfor ikke si noe om hvordan utslaget blir når 2014-midlene skal deles ut på nyåret.

Journalistikk og LUI skuffet

Ved tildelingen av forskningmidler for 2013 var det intern uenighet og det endelige møtet der tildelingen skjedde endret ganske mye på innstillingene.

Både Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) og dekanen ved Fakultet for samfunnsfag (SAM) var skuffet over utvalgets prioriteringer.

Dekan Dag Jenssen sier i et intervju i Khrono at han ble veldig skuffet da journalistikk ikke fikk tildelt penger fra FoU-potten i fjor. 

— De har den høyeste forskningsproduksjonen på hele HiOA, sier han og håper at de får bedre uttelling i år, sier han.

Opprettelsen av lovende grupper i år er et svar på misnøyen fra LUI som forrige gang ikke ble regnet som sterke nok og derfor fikk kuttet tre større prosjekt fra innstilling til endelig behandling.

Prioriterer velferd

Siden sist har FoU-utvalget både endret litt på arbeidsprosessen, og de har levert innspill til langtidsplan for forskning der det klart går fram hva som er de prioriterte forskningsområdene til HiOA: Velferd (helse og sosialforskning), Barn, skole og livslang læring og som 3.punkt: Teknologi for en bærekraftig samfunninfrastruktur.

Prorektor Frode Eika Sandnes sier at han regner med at FoU-utvalget vil gjøre sine prioriteringer ut fra dette.

— Betyr det at dekan Jenssen og journalistikkmiljøet kan komme til å bli like skuffet i år som sist gang?

— Det skal jeg ikke si. Journalistikk faller ikke inn under de tre satsingsområdene våre, men vi skal jo ha annen forskning enn på disse tre områdene også, sier Sandnes. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS