nytt om folk

Fortsetter i rollen etter Christen Krogh

Da Christen Krogh ble rektor for OsloMet tok Jens Barland over som prorektor ved Høyskolen Kristiania. Nå blir han værende i den stillingen.

Jens Barland fortsetter i rollen som prorektor for arbeidsliv og innovsjon ved Høyskolen Kristiania.
Publisert

Jens Barland vil fortsette som prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania. Det melder høyskolen i en pressemelding mandag.

Barland har figurert i stillingen siden nyttår etter at Christen Krogh gikk til OsloMet for å bli rektor. Nå er det klart at han fortsetter i den rollen også når Trine Johansen Meza overtar som ny rektor. Høyskolens universitetsprosjekt var med å lokke han til institusjonen i utgangspunktet.

— Nå har jeg vært her i tre år og jeg har jobbet med det på forskjellige måter, og det er jo bare så inspirerende å se alt vi har fått til her, sier Barland i pressemeldingen.

Lang fartids i media

Barland har 20 år fartstid i mediebransjen, blant annet som sjefredaktør og administrerende direktør i Stavanger Aftenblad. Så gikk han inn i akademia ved å ta en doktorgrad i medieinnovasjon ved Universitetet i Oslo (UiO). Siden 2012 har han jobbet ved NTNU og UiO. De tre siste årene har han jobbet ved Høyskolen Kristiania.

– Vi står i en trend der stadig flere vender tilbake til studier som voksne senere i livet. Jeg er slik selv; to bachelorgrader i 20-årene, mastergrad i 30-årene og doktorgrad i i 40-årene. Så trenden med å studere og jobbe om hverandre, den er jeg en del av selv, sier han.

— Egen driv mot nye mål

Påtroppende rektor, professor Trine Johansen Meza, er fornøyd med å ha tilbudt Barland et åremål på fire år.

– Det at Barland har erfaring både fra mediebransjen og fra akademia er en stor styrke for det området han vil ha et spesielt ansvar for. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med ham i rektoratet. Av natur er han fremoverlent og har en egen driv mot nye mål, sier hun.

Nå skal han være med på jobbe med å gjøre høyskolen til et arbeidslivsuniversitet.

– Utdanning, forskning og arbeidsliv er én enhet: Jeg har jobbet i media, forsket på media, undervist i media. Så når arbeidslivskoblingen problematiseres, skjønner jeg ikke problemstillingen. Nå blir det min oppgave å overføre denne erfaringen til alle de fagområder og sektorer Kristiania er involvert med, sier Barland.

Powered by Labrador CMS